Megmentő Bőcsről?

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.07.04. 02:39
Címkék

Vadabbnál is vadabb hírek kel tek szárnyra pénteken a DVTK megmentésével kapcsolatban. Szó esett arról, hogy a Bőcs Diósgyőrbe költözik, a diósgyőriek pedig NB III-as csapatukat a Hernád-parti településen állomásoztatják az elkövetkező időben. A híresztelésnek az adott táptalajt, hogy péntek délelőtt Orosz Lajos, Miskolc alpolgármestere találkozott Tóth Lászlóval, a Bőcs KSC vezetőedzőjével, aki a klub elnöke.

„Elkövettem azt a hibát, hogy nyilvános helyen ültem le Tóth Lászlóval diskurálni – mondta a miskolci városvezető. – Márpedig az ilyesmiben mindig benne van az a veszély, hogy meglátják az embert, és utána elkezdenek kombinálni. A beszélgetést én kezdeményeztem, azzal a céllal, hogy elemezzük BorsodAbaúj-Zemplén megye labdarúgását. A tréner az utóbbi években egyre jobb eredményeket ért el, és ez adta az ötletet, hogy kikérjem a véleményét. Meggyőződésem ugyanis, nem normális gyakorlat, hogy például a Kazincbarcikán felnevelt fiatal tehetségek rendre távoznak a megyéből. Mielőtt megkérdezné, elmondom, természetesen terítékre került a DVTK ügye is. Azonban csak érintettük, mert e témában Káli Sándor polgármester folytat tárgyalásokat.”

Sikerült utolérnünk Tóth Lászlót is, aki készségesen vázolta a kialakult helyzetet.

„Egyelőre csak variációkról esett szó. Elképzelhető, hogy a gazdasági hátteret közösen teremtenénk meg a miskolci vezetőkkel, a szakmai irányítás pedig az én feladatom lenne a jövőben. Elvi megállapodást kötöttünk, de nagyon sok még a tisztázatlan pont. Bőcsön jóval egyszerűbb a dolgom, hiszen tudom, hogy ötvenegymillió forintból gazdálkodhatok, és ezt az összeget kell beosztanom. Diósgyőr teljesen más kategória, s azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy az elmúlt évtizedben igazolódott: a fűt-fát ígérgetőnek egy szavát sem lehet elhinni.”

A beszélgetés során kiderült, a miskolciak azt szeretnék, hogy a Bőcs KSC már az ősszel Diósgyőrben játssza bajnoki mérkőzéseit. Aztán ha kiharcolná a bajnoki címet, tehermentes csapat maradna a borsodi megyeszékhelyen (miközben a vélhetően fillérekből gazdálkodó „jelenlegi” DVTK kiesne az élvonalból).

A miskolci városházáról származó információink szerint az önkormányzat berkeiben abban mindenki egyetért, hogy a városnak szüksége van NB I-es csapatra. Ugyanakkor az még nincs tisztázva, hogy az önkormányzat milyen módon vállalhat szerepet (jelenleg évente 60 millió forinttal segíti a diósgyőri labdarúgást).

A jelenlegi klub megmentése nem ígérkezik egyszerű feladatnak, minimum 100 millió forintot igényelne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik