Sidi Péter vk-döntős

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2009.06.25. 23:12
Címkék

Véget ért a San Marinóban rendezett koronglövő-világkupa. Ez önmagában még nem lenne nagy hír, az viszont annál inkább, hogy mivel ez volt a sorozat utolsó fordulója, kialakult a világkupadöntő mezőnye. A puska- és pisztolyszámokat a kínai Vuhsziban rendezik meg október 24-től 29-ig, a koronglövők versenyét pedig Pekingben október 29-től november 11-ig.

Magyar versenyzőért a 10 méteres légpuskaszámban szoríthatunk, a 2003-ban vk-finálé-győztes Sidi Péter ugyanis pekingi első és müncheni második helyével másodikként került be az erős mezőnybe. „Dobogós helyet várok a világ elitjét felvonultató döntőben. Nincsenek új arcok a mezőnyben, így semmi különösre sem számítok: eldöntjük, hogy éppen akkor melyikünk a legjobb” – mondta Sidi, akiben még élénken él a 2008-as bangkoki döntő, amelyben olyan eredménnyel lett ötödik, amely bármelyik más világversenyen győzelmet ért volna. „A mai napig arról beszél a szakma, hogy mi történhetett akkor, hogyan születhettek annyira jó eredmények.”

Gerebics Rolandnak sem kellett sok, hogy a dupla traposok döntőjébe beverekedje magát, sajnos azonban a Kairóban elért harmadik helye mellé (Münchenben nyolcadik lett) San Marinóban nem tudott újabb nagy eredményt felmutatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik