Overdose Nantes-ban

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2009.06.25. 23:12
Címkék

Csak sikerült nyélbe ütni egy külföldi túrát. Overdose a következő hónapot Franciaországban tölti a híres mesterkovács, Max Fournier felügyelete alatt. A szakember eddig is sokat tett Dóziért, legutóbbi magyarországi látogatásakor pedig felvetette, a magyar csodaló nála folytathatná a lábadozást.

„Max hetente négyszer ellenőrzi Dózi patáját, így naponta változtatható az előírt edzésmunka. Ha úgy látja, hogy a ló bírja a terhelést, akkor fokozatosan lehet vele dolgozni, ha pedig szükséges, bármikor át lehet patkolni” – mondta Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa. Dózi újfajta patkóval és puha rugózású lószállítóval utazott Nantes-ba. Mikóczy és Ribárszki Sándor idomár a hétvégi Magyar Derby után követi őket.

A továbbiakról nem sokat tudni, Overdose gyógyulásától függ, hogy Aga Khan istállójában, Chantillyben vagy az angliai Pulboroughban készül fel a versenyekre. Az előzetesen tervbe vett ausztráliai, amerikai vagy japán kaland csak álom marad; a fő cél az október 4-i párizsi Prix de l’Abbaye. Legközelebb elvileg szeptember 13-án, Longchampban Group 3-as versenyen indul Dózi, de arra az esetre ha gyorsabban javul, Mikóczy az augusztus 21-i Group 1-es, Coolmore Nunthorpe Stakes-re is benevezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik