Mindenki, aki számít

ARDAY ATTILAARDAY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.05.14. 22:45
Címkék

A hét második felét Székesfe hérváron tölti szinte mindenki, aki számít a női öttusában, más kérdés, hogy a kombinált változatban ki a favorit. Az egynapos, a mostanihoz képest mégis hagyományosnak mondható változat pekingi olimpiai bajnoka, a német Lena Schöneborn? A pekingi ezüstérmes brit Heather Fell?

A kétszeres világbajnok francia Amélia Cazé? A csütörtöki selejtezőn (és várhatóan a szombati döntőn) bizonyosan mindegyikük ott lesz, akárcsak valamennyiük legnagyobb vetélytársa – már ha a korábbi változatot nézzük –, az athéni olimpia aranyérmese, világ- és Európa-bajnok, ráadásul kétszeresen is házigazda Vörös Zsuzsanna.

„Tizenöt éven át arra készültem, hogy nyugodtan, higgadtan lőjek, most pedig futás közben kell gyorsan és pontosan céloznom – mondta a fehérvári hölgy, aki a nők eddigi két világkupa-viadalán, Mexikóban és Kairóban nem vett részt, csak az angliai versenyen tesztelhette önmagát. A biztató jelekből önbizalmat meríthetett, hogy a kombinált versenyszámban is a legjobbak közé tartozhat.

Az angliai Bathban győztes Gyenesei Leila világához már az első pillanattól kezdve közelebb állt a legújabb öttusaverzió, mint magáról mondta: pörgős egyéniség.

Így az a légkör, amely a lőtereken az utóbbi időben átvette a szerepet – és amely nagyon jót tett a sportágnak –, a feszültség és a pontos találatokat köszöntő ujjongás feldobja őt.

Nyilvánvalóan a legfiatalabbaknak a legkönnyebb alkalmazkodniuk, ezt két hete egy harmadik fehérvári versenyző, Kovács Sarolta is megmutatta.

A korosztályos versenyeken ott folytatta sikersorozatát, ahol tavaly, a korábbi szabályok között abbahagyta. Az idei albenai junior Eb-n minden számban aranyérmes lett, egyéniben, csapatban és váltóban is.

Vörös, Gyenesei és Kovács fő riválisa az idei eredmények alapján két litván, Laure Asadauskaité és Donata Rimsaité, mindketten máris sorozatlövő klasszisnak tűnnek.

A verseny ezúttal nem ér véget a döntővel: vasárnap váltóval folytatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik