Hét lövés, hat gól a spanyol rangadón

ARDAY ATTILAARDAY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék
Rangadót nyert a Pamplona ellen a spanyol bajnokságban a Barcelona, de nem úgy, mintha rangadó lett volna: a végére tizenegy gól lett a különbség a két csapat között. A hét lövésből hat gólt szerző Nagy Lászlót a hét első napján a játszótéren értük utol, ahol a kislányára vigyázott, ám ő sem szentelhette teljesen a családjának a húsvéthétfőt, a konditeremből vezetett ide az útja.

Már csütörtökön bezártak a na gyobb üzletek, most sincs semmi nyitva, az emberek a családjukkal töltik ezt a napot, olyan népi hagyomány viszont, mint a locsolkodás, errefelé nincsen – mondta Katalóniából a magyar játékos. – Az a szokás, hogy húsvéthétfőn csokit kapnak a gyerekek a keresztszüleiktől: nálunk ez már vasárnap megtörtént, és együtt ebédeltünk a tengerparton.

A nagyszombat esti győzelem óta nem is kellett kézilabdával foglalkoznia?

De, már hétfőn is edzettünk, mivel szerdán bajnoki meccset játszunk délen, Málaga mellett. Az Antequera csapata elég jól szerepel az utóbbi fordulókban, csak akkor tudunk győzni ellene, ha maximálisan felkészülünk, fegyelmezettek maradunk, és száz százalékig a mérkőzésre koncentrálunk.

No meg a bajnoki aranyesély is csak így marad meg.

Az utolsó előtti fordulóban, Ciudad Realban dőlhet el a bajnoki cím, bár vetélytársunknak még ezen kívül is van két nehéz meccse. Az utolsó körben a Leónnal játszik, amely a harmadik hellyel jogot szerezne a Bajnokok Ligája-indulásra, szerdán pedig a Pamplonával meccsel idegenben. Csak az a gond a Barcelona szempontjából, hogy a Pamplona most nem a legerősebb, sérülések tizedelik.

És most még a Barcelona is tönkreverte, pedig a félidőben még szoros volt az állás.

Nem is az volt a meglepetés, hogy elhúztunk a fordulás után, hanem az, hogy a szünetben még csak két góllal vezettünk. Nem játszottunk rosszul addig sem, de aztán feljavult a védekezésünk, indításokból könnyű gólokat tudtunk szerezni, ezeknek lett a következményük a nagy különbség.

Minek köszönhető, hogy a Barcelona ennyivel jobb lett a téli edzőváltás után?

Jobban felkészülünk a mérkőzéseinkre, precízebben végezzük a feladatokat az edzéseken. Miután a januári világbajnokság után visszatértünk klubunkba, az első meccsen kikaptunk a Valladolidtól, ezután menesztették Manolo Cadenast. A másodedzőnket nevezték ki a helyére, először csak a bajnokság végéig, de aztán megnyertük a Király-kupát, kiegyensúlyozottabbá vált a szereplésünk, nem volt hullámvölgyünk, így meg is hosszabbították Xavier Pascual szerződését.

Ha már a szerződéseknél tartunk, az önével mi lesz? Az RN Löwen néhány hónapja megtette az első lépéseket a kivásárláshoz, legalábbis felvette a kapcsolatot a menedzserével.

Én erről nem szívesen beszélek, a menedzserem az illetékes ebben. Maximálisan a játékra szeretnék figyelni, a szerződésem 2013-ig szól.

A BL elődöntőjében ott van a Ciudad Real is, a Löwen is és még két csapat a Bundesligából, többek között a tavalyi döntős Kiel. Ön melyikre tippelne?

Mind a négy olyan együttes, amely bármire képes, ennek ellenére senki sem gondol a Hamburgra, pedig jó kézilabdát játszik. Ha nem is mondanám esélyesnek, de sötét lónak mindenképpen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik