Hiába a győri szurkolás

BALLÓK CSILLA, HAVASRÉTI BÉLABALLÓK CSILLA, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2009.04.05. 01:32
Címkék
Győrben, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően a Debrecen győzött, amely ugyan nem nyújtotta élete formáját a Kiskunhalas ellen, de a 33–24-re végződő találkozón egy pillanatig sem forgott veszélyben a diadala.

A Sterbik család számára nem csak a Veszprém BL-mérkőzése jelentette a napi programot, hiszen Árpád mellett a húgra, Andreára is fontos mérkőzés várt. A Kiskunhalas jobbszélsője is jól tudta: egyetlen győzelem a Duna Takarék Magyar Kupában KEKindulást ér csapatának. Az első esélyt a Debrecen ellen kapta az NB I alsóházában szerénykedő Halas, ám a Loki ellen nem sok esélye volt.

A nehézkesen támadó halasiaknak már akkor kiabálta a közönség debreceniekért szorító része a passzívot, amikor kedvenceik épphogy csak elindultak védekezni. Ám a korántsem zsúfolt lelátókon a halasiak teljesítettek jobban (bár a Balázs-kupa megnyitóján éljenző csapatokat ők sem múlták felül), akik ugyan nem voltak túl sokan, de ezt hangerejükkel kompenzálták – igaz, MK-döntő nem járt érte. Pedig még a hazai szurkolók is csatlakoztak hozzájuk (legalábbis feltűnően sok zöld sálas tapsolt a halasi gólok után), akik szerették volna, ha csapatuknak a könnyebb ellenfél jut.

A Debrecen azonban nem tette meg azt a szívességet, hogy tálcán kínálja föl a Kiskunhalast a Győrnek, bár kétségtelen, nem ez volt a hajdúságiak élete mérkőzése. Kocsmáros András játékvezetőnek ellenben ez volt az utolsó, őt még a meccs előtt ünnepélyesen elbúcsúztatták. Nem is volt nehéz dolga a találkozón, bár a szokásos látszerészi tanácsokat olykor-olykor megkapta.

Fordulópontot jelentett a mérkőzés a debreceni Orbán-Bogdanovics Annamária számára is, aki először játszott igazán fontos tétmeccsen (a Pécs ellen már pályára lépett 10-15 perc erejéig) kislánya születése óta. „Jó érzés volt újra igazán fontos mérkőzésen játszani, bár a tizenöt hónapos kihagyás miatt kissé furcsán éreztem magam – vissza kell még szoknom a tempóhoz. Nem úgy sikerült számomra a meccs, ahogyan szerettem volna, mert sokat hibáztam, de bízom benne, hogy ennél csak jobb jöhet” – értékelt önkritikusan Orbán.

Bakó Botond edző érthetően már a döntőre gondolva vonult be az öltözőbe a szokásos meccs utáni nyilatkozatokat követően. „Vasárnap a Győr ellen igyekszünk a saját játékunkat nyújtani, és megpróbálunk minél kevesebbet játszani felállt fal ellen. Nagyon fontos lesz, mennyire bíznak magukban a lányok. Kell, hogy legyen bennük annyi profizmus, hogy a Győr ellen győzelmi szándékkal lépjenek pályára” – mondta a mester.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik