Szerdán végső búcsút vesznek Kiscsicsótól

A. Z., SZ. A.A. Z., SZ. A.
Vágólapra másolva!
2009.03.27. 18:03
Címkék
Posztumusz díszpolgári címet adományozott ifjabb Ocskay Gábornak Székesfehérvár önkormányzata, valamint díszsírhelyet, ahová szerdán temetik el a kedd éjjel meghalt jégkorongozót. A jégcsarnok hamarosan az ő nevét viseli majd, miközben szurkolók egész alakos szobor elkészítését szorgalmazzák.

Nem lehet napirendre térni fölötte… Hogy elment a Kiscsicsó, hogy a válogatott felkészülése nél­küle kezdődik hétfő délután, hogy úgy vonultatják vissza a 19-es mezt április 2-án, a finnek elleni meccs előtt, hogy ő nem lesz jelen. Nem…

„Posztumusz díszpolgári címet adományozott a kedd éjjel elhunyt ifjabb Ocskay Gábor jégkorongozónak Székesfehérvár Közgyűlése” – közölte az MTI, mielőtt a politikusok zárt ülésen szavaztak arról, hogy a jégcsarnok felvegye-e ifjabb Ocskay Gábor nevét. A szavazás végeredménye nem is lehetett kérdéses: hamarosan a kiváló hokis nevét viseli az általa imádott csarnok.

Csütörtök délután egy törvényszéki orvos szakértő elvégezte a boncolást, de az eredményeket a család kérésére nem hozzák nyilvánosságra; Kiscsicsót semmi sem hozza már vissza…

Körvonalazódik a temetés időpontja, a jövő hét eleje, közepe talán, de biztosan olyan nap, amikor a válogatott nem játszik – ezt kérte idősebb Ocskay Gábor, aki ebben a pokoli helyzetben is azt emlegeti, hogy nem akarja terhelni a nemzeti csapatot, amelynek szövetségi kapitánya, a mindig készséges, a világ másik végéről is reagáló Pat Cortina egész nap elérhetetlen. Aztán kiderül, szerda a pontos dátum, 13 órakor a csarnoknál kezdődik a búcsú, idősebb Ocskay Gábor maga telefonál, hogy elmondja, csak egyetlen szál virággal jöjjön mindenki a ravatalhoz, és hogy az Alba Volán Zrt. minden gyászolót ingyen átszállít a Béla úti temetőhöz, ahol a center végső nyughelye lesz az önkormányzat adományozta díszsírhely. A szertartás 15.30-kor kezdődik. A gyászoló apa mindenkinek köszöni, hogy osztoztak a gyászban, külön kiemelve azon orvosok munkáját, akik az utóbbi öt évben fiával törődtek, mert biztos benne, hogy minden tőlük telhetőt megtettek.

Közben a csarnok bejárata továbbra is zarándokhely, sporttársak, szimpatizánsok, szurkolók mennek a pálya felé: mindenki csak kóvályog a tragédia óta.

A gyászoló drukkerek szobor állítását szervezik és tervezik. Hogy egész alakos, korcsolyás, ütős Kiscsicsó legyen a jégcsarnok előtt. Mindörökké.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik