A Reccót akarták leginkább elkerülni

RÁCZ BENEDEK BALÁZSRÁCZ BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.03.26. 23:41
Címkék
Azon lehetett vitatkozni, hogy a görög Olympiakosz vagy a montenegrói Herceg Novi lenne-e a megfelelőbb ellenfél a Vasas számára a póló Euroliga negyeddöntőjében, az viszont egyértelműnek látszott, hogy a három lehetséges rivális közül a korábbi két kiírás győztese, az olasz Pro Recco volt a leginkább „nem szeretem” ellenfél.

Ezek után persze kit kapott a Vasas? Igen, a Reccót. A négy magyar olimpiai bajnokkal (Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert, Märcz Tamás), a szerb Vanja Udovicsiccsel, a montenegrói Predrag Jokiccsal, illetve az olasz kiválóságokkal (köztük Stefano Tempestivel és Alessandro Calcaterrával) felálló Reccót. S ha ez nem lenne elég, a rijekai négyes döntőben (május 22–23.) a Vasas–Recco és a Partizan–Jug Dubrovnik párharc győztese találkozik a fináléba jutásért…

„Azt mondják, a Recco a legnehezebb ellenfél – mondta Földi László, a Vasas edzője az „olasz” gárdáról. – Nem vagyok boldog, de szomorú sem, itt ugyanis képtelenség volt könynyű ellenfelet kapni. Az idén már bebizonyosodott, a Recco sem legyőzhetetlen, van esély a sikerre, de ehhez nagyon magas szinten kell pólózni. Biztos számít, hogy itthon játszunk először, de nem tudom, mi lenne a jobb. Ha előnyt tudunk kovácsolni, örülünk, ha nem, akkor nem volt jó, hogy a Komjádiban kezdtünk. Korai még a továbbiakkal foglalkozni, elég nagy feladat ez is.”

Igaz, ami igaz, minden bizonnyal a Reccónál sem gyúltak örömtüzek, mivel a csoportmásodikok közül talán a legnehezebbet kapták. Ami a másik ágat illeti, a Primorac Kotor (Steinmetz Ádám és Kiss Gergely csapata) a szintén montenegrói Herceg Novival mérkőzhet, párharcuk győztese pedig az Olympiakosz–Mladost csata nyertesével fut össze az elődöntőben.

A férfi LEN-kupában eldőlt, hogy a Szeged idegenben kezdi a görög Panioniosz elleni döntőt, így hazai pályán szerezheti meg a kupagyőzelmet - ha minden jól alakul. A nőiBEK-ben a Honvéd elkerülte a házigazda Kirisit és a címvédő olasz Cataniát, megkapta viszont a tavalyi ezüstérmes görög Vuliagmenit, amely akkor a negyeddöntőben búcsúztatta a magyar bajnokot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik