Vb-indulásban reménykedik

RÁCZ BENEDEK BALÁZSRÁCZ BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.03.19. 23:56
Címkék
Márciusban rendezték meg az ifjúságiak idei első nemzetközi versenyét, amelyen – a korábbi sikerekhez hasonlóan – ezúttal sem maradtak érem nélkül a magyar dzsúdósok. A mieink három éremmel tértek haza a horvát fővárosból, Zágrábból: a mátészalkai Batizi Barbara (44 kg) és az albertirsai Keliger Bernadett (48 kg) a harmadik, a koroncói (a község Győr mellett található) Csigi Lénárd (60 kg) pedig a második helyen végzett.

„Nagyon jól ment a dzsúdó Zágrábban, szerencsére jó sorsolásom is volt – mondta a mindössze 15 esztendős dzsudoka, aki más sportágat nem is próbált ki, s már az általános iskola első osztálya óta cselgáncsozik. – A legnehezebb meccsem az elődöntőbeli volt, viszont szerencsére akkor teljesítettem a legjobban. Nagy küzdelemben sikerült nyernem, és bejutnom a döntőbe.”

Csigi Lénárd korábban több viadalon könyvelhetett el már értékes helyezést, de kétségkívül a mostani nemzetközi válogatóversenyen elért ezüstérem jelenti számára a csúcsot. Az utánpótlás szinten remek eredményeket elérő koroncói klubot Pákozdi Jenő és Pákozdi Csaba vezeti (ők az edzői Csiginek is), irányításukkal hetven-nyolcvan dzsúdós készül. A klub legismertebb versenyzője, egyben Csigi Lénárd (Ungvári Miklós mellett) példaképe Bejczi Zsuzsa. A világkupagyőztes, junior Európa-bajnok dzsúdós rendre hasznos tanácsokkal látja el a feltörekvő fiatalokat.

Ez az év különleges az ifjúságiak számára, mivel augusztus 6. és 9. között Budapest ad otthont a korosztály világbajnokságának, így aztán a legtehetségesebb, legjobb magyar ifikorú dzsúdósok hazai tatamin versenyezhetnek.

„Nagyon jó lenne ott lenni a budapesti világbajnokságon. Tudom, ezzel a második hellyel előnybe kerültem, de még legalább egy válogatón kellene megfelelő, lehetőleg dobogós eredményt elérnem ahhoz, hogy reménykedhessek a vébéindulásban” – mondta Csigi, aki a későbbiekben a felnőttek között is Európa-, illetve világbajnokságon szeretne szerepelni, természetesen kimagasló eredménnyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik