Bravúrokra is szükség lesz

A. A.–B. A.A. A.–B. A.
Vágólapra másolva!
2009.02.14. 23:30
Címkék

Gorenje (szlovén)Gorenje (szlovén)

DKSE-Airport Debrecen

EHF-kupa, férfiak

„A Gorenje Velenje jó csapat, de nem Veszprém vagy Szeged szintű együttes – mondta Kovács Mihály vezetőedző. – Játékosai gyorsak, kemények, remek fizikumúak, ám a felállt fal elleni támadójátékuk eléggé kiismerhető.” A ránézésre valóban európai középcsapatnak tűnő szlovén együttesnek azért akad egy szupersztárja, itt játszik ugyanis az idei vb All Star-csapatába is beválasztott horvát jobbszélső, Ivan Cupic. „Nemcsak szélről és indításból veszélyes, ő lövi a heteseket is, méghozzá fölöttébb hatékonyan – folytatta a DKSE mestere. – Nagyon kell rá figyelnünk a visszarendeződésnél, a vele szemben védekező játékosnak nem szabad besegítenie, s lehetőség szerint el kell kerülnünk, hogy a Velenje büntetőhöz jusson, inkább hagyni kell a hetesgyanús szituációkat, így ugyanis nagyobb esélyünk van, mintha Cupic hétméterest lőne.”

Galati (román)

DVSC-Aquaticum

KEK, visszavágó, nők (Az első mérkőzésen: 29–34) „Egyértelmű, hogy javulnunk kell a visszavágóra, s erre van is reális esély, hiszen a tizenhárom gólig jutó Bognár Barbarán kívül nem akadt olyan játékosunk, akivel maradéktalanul elégedettek lehettünk volna – fogalmazott Medgyessy Sándor, a DVSC másodedzője. – Javíthatunk a kapusteljesítményünkön, a védekezésünkön, s támadásban is vannak tartalékaink. Ha azt a jó átlagot tudjuk hozni, amelyet az őszi szezonban, nem lehet probléma, ott leszünk a legjobb nyolc között.” A debreceni együttes már szerda este útra kelt, s csütörtök délután érkezett meg Galati-ba, és edzett is a mérkőzés helyszínén. A magyar idő szerint délelőtt tíz órakor kezdő meccsen a debrecenieknél nem léphet pályára a térdműtét után lábadozó Soós Viktória és a gerincproblémákkal küszködő csapatkapitány, Lucia Uhraková.

Brasov (román)

Fehérép-Alcoa FKC

EHF-kupa, nők, visszavágó (Az első mérkőzésen: 33–33) Nem mondhatni, hogy a hazai döntetlennel nőttek a magyar csapat esélyei a továbbjutásra, de az, ahogyan kiharcolta az ikszet, mégiscsak kedvező előjel. Az első félidő hajrája előtt egy rövid időre ijesztő, 18–13as brassói előnyt lehetett feljegyezni, a kishitűekben ekkor még az is felvetődhetett, hogy már itt eldől a továbbjutás az ellenfél javára. A magyar csapat azonban erősebbnek bizonyult, a hajrá előtt utol érte a román együttest. A 9 gólt lövő Siti Eszter a döntetlen jó oldalát látja: így nulla nulláról indul a visszavágó. Úgy véli, ha a csapat erejét megfeszítve küzd Brassóban, akárhogyan is végez, nem tér haza csalódottan. A Fehérép már csütörtökön megérkezett a gyönyörű erdélyi városba, és pénteken a játékosok nem hagyták ki az alkalmat, hogy egy séta során megismerkedjenek Brassóval.

Volgográd (orosz)

Budapest Bank-FTC-RightPhone

EHF-kupa, nők A Ferencváros nem egy, hanem két meccsre utazott el Oroszországba, az első összecsapás másnapján, vasárnap mindjárt a visszavágót is megtartják. A Fradi így több millió forintot tudott megtakarítani, bár a költségei így is több mint félmillióra rúgnak. Ami a párharc szakmai oldalát illeti: a Volgográdot legyőzni még a Népligetben is nagy kihívás lenne. Igaz, a mostani ellenfélhez hasonló játékerőt képviselő Győrt nemrég sikerült egy góllal felülmúlnia két hete a zöld-fehéreknek, ez pedig hitet kell, hogy adjon. Elek Gábor vezetőedző látott felvételt az ellenfélről, pontosan meg tudta ítélni az erejét, de a statisztika is sokat mond. A vendéglátó fölényesen vezet hazája bajnokságában, eddig csupán egy pontot veszített: a Bajnokok Ligája-címvédő Zvenyigorod otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik