Most minden sikerült

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.01.24. 00:55
Címkék
Csodálatos estét szerzett a az Alba Volán, amely EBELtörténete legnagyobb különbségű, 10–1–es győzelmét aratta a Tiroler Wasserkraft Innsbruck ellen.

Már a kezdés is olyan volt, mint az álom.

Harminckettő másodperc után emberelőnyben volt az Alba Volán, újabb huszonkilenc múlva pedig gólelőnyben is. Csak annyi látszott, hogy aki ott van az Innsbruck kapuja előtt, kapkodva döfköd ütőjével a csoportosulás közepe felé, aztán egyszer csak kék ingujjas karok lendülnek a magasba. Jason Guerriero érte el a korongot először: a gólszerző mozdulat nyomán eksztázisban tört ki a közönség. Nathan Martz viszont nem részesülhetett az ünneplésben, mert térdén és könyökén támaszkodva próbált magához térni, mire eloszlott körülötte a tömeg. Seamus Kotyk a nagy gyürkőzésben képen törölte, amiért újabb két percet osztottak ki a TWK–nak, de nem ebből, hanem Kovács Csaba szenzációs elviharzásából született meg a második találat.

Persze közben is történt ezaz, a jelenlévők megtapasztalhatták, milyen a legjobb Szuper Levente. Néhányszor elhagyták előtte a pakkot, de ő fogott mindent. Kovács pedig beszüntette a vészterhes időszakot, amikor lekorcsolyázta védőjét és lövetett egyet a hosszú saroknál érkező csapattárssal. A szokatlan gólszerző, Andreas Byström saját szakterületén, a védelemben is jól dolgozott, arról a szakmához nem kötődő tényről nem is beszélve, hogy a papa mezének kicsinyített másából alig kilátszó csemetéje imádnivalóan próbálta venni a lépcsőfokokat, mielőtt a mamával elfoglalták helyüket a VIP-páholyban.

De ezen a napon mindenki úgy érezhette, ott ül. Egészen káprázatos volt, amit az AV művelt, a második harmadban például 3:29 alatt lőttek még hármat, egyet fórból, egyet mintaszerű adogatásból, egyet meg kipattanóból. Az élvezeten az sem rontott, hogy aztán a kék vonalnál butáskodva végül is elrontották Szuper shutoutját, mert közben a szenzációs támadóhatékonyság kapuscserére kényszerítette az ellenfelet.

Ám a helyettes, Markus Bacher sem úszta meg szárazon, ő is sorra kapta a gólokat, még az a csúfság is megesett vele, hogy az egyikhez a kollégája, Szuper adta az asszisztot. Csoda, hogy a finisben az „Olé, olé, olé”, a „Játszik a Volán” és a „Hullámozzatok!” váltogatta egymást? Még az is megfordult az emberek fejében, hogy a tizedik gólra is ráhajt a brigád, ha már a klubtörténet legnagyobb EBEL-győzelme zsebben van.

„Csak a Rudi nem ütött még gólt” – mondta az egyik kolléga a kilencedik után, és bár Kéri Rudolf felszerelésmenedzser pont nélkül zárt, azért meglett a tizedik is…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik