Igazolás C-terv szerint

K. K.K. K.
Vágólapra másolva!
2009.01.19. 01:41
Címkék

Egészségügyi vizsgálattal és zártkörű öltözői beszélgetéssel kezdi el hétfőn a felkészülést a tavaszra az NB II Keleti csoportját vezető Ferencváros. Noha arról volt szó, hogy már ezen a télen a következő évadtól a remények szerint az élvonalban induló csapat gerincét kívánja kialakítani az FTC, Bobby Davison vezetőedző vélhetően mégis az őszi szezont elsőként záró együttessel folytatja a bajnokságot. A zöld-fehérek trénere a szünet alatt Angliában túrázott, és a Sheffield United edzőközpontjában, valamint alacsonyabb osztályú mérkőzéseken töltötte idejét, s ha olyan futballistát látott, akinek érkezése véleménye szerint erősítést jelenthetne a Fradinak, megpróbálta Magyarországra csábítani. Úgy tetszik, hiába volt szó a walesi válogatott Robbie Savage esetleges megszerzéséről, hiába jelezte a Newcastle-nél, hogy kölcsönvenné Kádár Tamást, s hiába tűnt reálisnak a Wolverhamptonnal szerződést bontó Rósa Dénes hazahozatala, mindössze két fiatal Sheffield United-labdarúgóval egyezett meg a Fradi. Rajtuk kívül próbajátékosok készülnek majd együtt az érdemi munkát kedden elkezdő kerettel.

Samuel Wedgburyt és Matthew Lowtont fél évre delegálta az Üllői útra az angol testvéregyesület, s bár mindkét futballistát nagy ígéretnek tartják, Bobby Davison jellemzését hallva egyikőjüknek sem lesz azonnal stabil helye az együttesben.

„Nem fogom a fejem, amiért egyelőre nem sikerült több meghatározó labdarúgót szerződtetni, mert állítom: ha nem lesz sérüléshullám, és legjobbjaink, Dragóner Attila, Ferenczi István, Paul Shaw, James Ashmore és Liman Abdi pályára léphet, s később Lipcsei Péter is felépül, nincs olyan ellenfél, amely az utunkba állhat – mondta Bobby Davison. – A két új srác a Sheffield United tartalékcsapatától érkezik, kíváncsi vagyok, segítségünkre lesz-e. A walesi Samuel Wedgbury a középpályán és a védelem közepén használható, Matthew Lowtont pedig a fedezetsor tengelyében láttam a legjobban futballozni. Fontos kiemelni: figyelmeztettem a fiúkat, nehogy azt higgyék, megmentőnek jönnek az Üllői útra, és stabil helyük lesz a kezdőben. Tájékoztattam őket, hogy erős együttesbe érkeznek, és ha be akarnak kerülni az első csapatba, le kell hogy nyűgözzenek. A mentalitásukkal persze nem lesz gond, láttam őket a Sheffieldben, dolgoznak becsülettel.”

Nem lesz ott a felkészülés első részében a trinidadi válogatottnál lévő kapus, Jan-Michael Williams és a jamaicai nemzeti csapattal készülő Rafe Wolfe és Jason Morrison sem. Ugyanakkor az Üllői úton kezdi el az edzéseket az exfradista Balog Zoltán, aki ha az átigazolási időszak végéig nem kap ajánlatot külföldről, minden bizonnyal a zöld-fehéreknél szerepel a tavasszal. Ez a vágya Wolry Wolfenak, Rafe testvérének is, aki a trinidadi Joe Publictól utazik Magyarországra tesztelésre, valamint a két, a Kevin McCabe tulajdonos érdekeltségébe tartozó Csengtu Bladestől érkező próbajátékosnak is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik