Változás a tabella tetején

MIHÁLYI ANDRÁS, RÓNAI GÁBORMIHÁLYI ANDRÁS, RÓNAI GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.01.03. 23:31
Címkék
Őrségváltás az élen, avagy a rangadó nagyobbik részében vezető, megannyi dombóvári felzárkózási kísérletet visszaverő Albacomp összességében megérdemelt győzelmével az élre ugrott a táblázaton.

Mi lehet a Dombóvár titka?

Ez foglalkoztatja a kosaras közvéleményt már jó ideje. Nincs sok pénze, így nincsenek extra légiósai, sőt átlagon felüli magyar játékosai sem, mégis mindig nyer. Na jó, majdnem mindig. A DKC stábjával beszélgetve többnyire két dolgot említettek meg magyarázatként: a sikeresen eltalált igazolásokat és a jó csapatjátékot. Bár a kettő egymásból következik: az idehozott kosarasok illeszkednek egymáshoz, érzik egymás játékát, és ennek – bármilyen egyszerűen hangzik is – nagyon nagy a jelentősége.

Sokkal többre lehet vinni egy ilyen együttessel, mint mondjuk öt sztárral, akik nem dolgoznak össze.

Mire megy az idény meglepetéscsapata a bajnokság egyik legnagyobb esélyesének számító Albacomp ellen? – ez volt a szombat este nagy kérdése. A fehérváriak kezdő ötösében hárman is magasabbak, mint a tolnaiak legtermetesebb embere – mégis a hazaiak nyerték a lepattanóharcot az első félidőben. Az eredményt tekintve azonban már akkor is a majdnem végig vezető vendég állt jobban, mert mindössze négy labdát adott el a huszadik percig. Ebből pedig egyértelműen kiderül, hogy öszszeszedettebben játszottak, noha a cserék terén nem álltak valami jól, mert hiányzott a sérült Soós Gábor, és hosszú kihagyását követően kiütközött a meccshiány a visszatérő Jara Rubin Doyne-on is.

Az alapcsapat azonban magas színvonalon tette a dolgát, elsősorban a főleg a mezőnyből és a büntetővonalról egyaránt hibátlanul célzó Hanga Ádám, aki emellett hét lepattanóval, valamint három-három gólpasszal, labdaszerzéssel és blokkal hálálta meg edzője bizalmát, kezdő ötösbe jelölését. Velibor Radovics és Rashad Bell is nagyon fontos triplákat dobott, de a legfontosabbat Simon Balázs helyezte el a pályaválasztó gyűrűjében egy perccel és 41 másodperccel a befejezés előtt. Ezzel lett ugyanis 75–82 az eredmény, pedig 73-nál még együtt álltak a felek. Innen aztán már nem volt visszaút a Dombóvárnak, betliztek a mezőnyemberek, kulcspillanatokban kimaradtak a ziccerek, kiperdültek a labdák a gyűrűből, s nemegyszer ajándékozták úgy oda a labdát albacompos kollégáiknak, hogy azok könnyű kosárral büntethettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik