Gyengécske játékkal zárták a tornát

MOLNÁR CSABA és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti OhridbólMOLNÁR CSABA és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti Ohridból
Vágólapra másolva!
2008.12.11. 23:26
Címkék
Harmadik vereségével zárta az Eb-t a magyar válogatott, amelyet az utóbbi időben sokat fejlődő, ám legyőzhetőnek hitt spanyol együttes is elpáholt. Imre Vilmos együttese két győzelmet szerzett, és egy döntetlent ért el Macedóniában, s ezzel elmaradt a várakozásoktól.

Befejezte szereplését a magyar válogatott a macedóniai kontinensviadalon. Három nappal korábban, mint ahogy azt az elutazáskor tervezték a lányok. Az már a szerdai, norvégoktól elszenvedett vereséggel eldőlt, hogy az éremcsata nélkülük zajlik a hét végén Szkopjéban, ám a spanyolok elleni győzelemmel maradt volna még remény arra, hogy az ötödik helyért játszhassanak. (A 2010-es, szintén 16 csapatos, dán–norvég rendezésű Eb-re Szkopjéból az aranyérmes kvalifikál, s ha ez Norvégia, akkor 14 helyért rendezik meg a selejtezőket 2009 őszén és 2010 tavaszán.)

„Talán ma harcoltunk és küzdöttünk a legjobban a kontinensviadalon, de sajnos kevés gólt lőttünk, ezért nem tudtuk megverni a spanyolokat” – értékelt Vérten Orsolya.

„Büszke vagyok a csapatra, sokkal jobb szoros meccs emlékével távozni az Európa-bajnokságról, mint a norvégok elleni csúfos kudarc élményével. Az jó, hogy kevesebb mint huszonnégy óra alatt össze tudta magát szedni az együttes, de támadásban hiányzott az a kis plusz, amely a mi javunkra dönthette volna el a spanyolok elleni csatát” – vélekedett Görbicz Anita.

A harc és a küzdőszellem persze alapkövetelmény a válogatott sportolótól, s ebben nem volt kivetnivaló eddig sem. Ellenben a támadójáték minden meccsünkön akadozott, talán még a mostani találkozó első félidejében működött a leghatékonyabban. Ám a váratlan megoldások, s nem a begyakorolt figurák hozták a magyar gólokat – elsősorban Görbicz egy-egy zseniális villanása.

No és kellett a jó védekezés is, ugyanis így jutott a magyar válogatott többször is labdához, és indulhatott. Ennek köszönhetően az első félidőben végig a mieink vezettek – nemegyszer négy góllal is.

„Tud a csapat három-négyféle védekezési szisztémát, ami nagyon jó, erre lehet alapozni a jövőben” – mondta Vérten Orsolya.

„Huszonhárom kapott góllal meccset kellene nyerni a mai gyors, hatvan-hetven támadásos kézilabdában” – reagált arra a felvetésre a szövetségi kapitány, amely azt firtatta, vajon az egész mérkőzésen elégedett volt-e ezzel a játékelemmel.

A védekezés hatékonyságát illetően nem mindenki értett egyet Imre Vilmossal. A beállós, Szamoránsky Piroska szerint éppen a második félidőben kicsit szellőssé váló védekezés miatt tudtak fordítani a spanyolok


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik