Nyolc előnyével sem tudott élni a Volán

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.11.23. 23:40
Címkék
Kikapott 2–1-re az Alba Volán a Villachtól, pedig ha sok emberelőnyének csak a harmadát kihasználja, győzhetett volna.

Az első dolog, amibe az ember belebotlott vasárnap este a Székesfehérvári Jégcsarnok előterében, a szokásosan kígyózó sorokban jövő szurkolók mellett, az egy nagy fehér vödör volt az asztal tetején. Kis hirdetmény volt rajta, amelyben tudatták, hogy az EBEL által kirótt 2500 eurós büntetés – de legalábbis egy részének – összegyűjtésére szolgál. Merthogy a szurkolók rátettek még egy lapáttal, nem elég, hogy eddig is minden egyes alkalommal megtöltötték a lelátót – minimum háromnegyedig –, most Ryan Bonni és Derek Couture elmeszelése és az említett pénzbírság miatt felháborodva saját maguk kezdtek el szervezkedni a gyűjtés ügyében. Továbbá egy hatalmas, a zsűri mögött elterülő sávot beterítő kék-fehér zászlóval is készültek, amit lobogtathattak is, amikor Palkovics Krisztián rá jellemző, de rég nem látott szólóból egyenlített. Persze ebből következik, hogy a Villach vezetett, ráadásul magyar segédlettel, mert Szuper Levente előtt csúnyán elcsúszott a védekezés, így Roland Kaspitz simán belőhette a keresztben érkező pakkot a hosszú saroknál. A jobb szélen védőjét látványosan megkerülő „Palkó” elviharzása azonban sokkal szebb volt ennél, az értékét pedig növelte, hogy több mint fél perccel a kapott gól után esett, azaz hamar egál lett.

Ettől függetlenül nem játszott pontosan a Volán, bár hajtásban nem volt hiány. Viszont a szövegelés ment, amit a közönség a Salzburg ittjártakor sem díjazott, nem tette most sem, amikor a Villach-játékosok diskuráltak a bírókkal minden egyes kiállításuk után. Az ilyenkor és az olykor elnézett vendégszabálytalanságok után felharsanó füttyszón kívül azonban nem akadt olyan, ami nem tetszhetett az EBEL megfigyelőjének, úgyhogy merő gonoszság lenne, ha ezek után tíz meccsre elvennék a magyar bajnok pályaválasztói jogát, ahogy azt múltkor újabb balhé esetére kilátásba helyezték.

Az viszont egyáltalán nem a hivatalos személyzeten múlott, hogy bőséges mennyiségű előnyéből képtelen volt tőkét kovácsolni az Alba, mi több, a századik elszalasztott lehetőség után egy kontrából Thomas Raffl lehetetlen szögből lőtt a rövid felsőbe, elcsenve a két pontot, amelyből kapuslehozatallal sem tudott legalább egyet megmenteni a Volán.

Kevés a tartalék ilyen nehéz időkben, de hogy a fórokban van, az biztos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik