Frings: Ha én lennék a kapitány, Torsten kezdene a döntőben!

Vágólapra másolva!
2008.06.28. 16:11
Rolfes vagy Frings? A vasárnapi, Spanyolország elleni Eb-finálé előtt a német válogatott kezdő tizenegyét illetően ez a leggyakrabban elhangzó kérdés. A korábban bordatörést szenvedő Frings a törökök elleni elődöntőben már pályára lépett, és éppen az őt helyettesítő, a meccsen azonban megsérülő Simon Rolfest váltotta. A Werder Bremen középpályása pénteken jelezte Joachim Löwnek, hogy a döntőben is lehet rá számítani, méghozzá kezdőként.
Mester, ne aggódjon, csak engem állítson be – győzködi Frings a kapitányt
Fotó: Reuters
Mester, ne aggódjon, csak engem állítson be – győzködi Frings a kapitányt
Mester, ne aggódjon, csak engem állítson be – győzködi Frings a kapitányt
Fotó: Reuters
Mester, ne aggódjon, csak engem állítson be – győzködi Frings a kapitányt
Amikor Torsten Frings az osztrák válogatott elleni, sorsdöntő csoportmeccsen bordatörést szenvedett, kevesen gondolták volna, hogy pályára lép még ezen az Európa-bajnokságon. A várakozásoknak megfelelően a középpályás ki is hagyta a Nationalelf portugálok elleni negyeddöntőjét, az elődöntő előtt azonban már jelezte: bár érez még kisebb fájdalmat, speciális védőfelszerelésben azonban a szövetségi kapitány (és a csapat) rendelkezésére áll.

Ekkor talán még maga a játékos sem gondolta volna, hogy a törökök ellen az egész második félidőt a pályán tölti – hogy mégis így történt, az Simon Rolfes sérülésének volt „köszönhető”.

A döntő előtt mind a két futballista bevetésre kész, és Joachim Löw kellemes problémával szembesül: törheti a fejét, kit szerepeltessen a spanyol válogatott ellen. Frings úgy érezte, a kapitánynak segítségre van szüksége a kérdés eldöntésében.

„Mindenféle probléma nélkül tudok játszani. Azok a kételyek, amelyek az elődöntő előtt még fennálltak, nincsenek többé” – nyilatkozta a világbajnoki ezüst- és bronzérmes, miután pénteken újra megvizsgálták sérülését a csapat orvosai.

„Jól bírtam az iramot a törökök ellen, és nagyon várom a finálét. Ha én lennék az edző, ez alkalommal a kezdőben szavaznék bizalmat Torsten Fringsnek” – zárta mondandóját félig tréfásan a játékos.

A német sajtóban is Frings szerepeltetése mellett kardoskodnak, igaz, eléggé érdekes okfejtéssel támasztják alá véleményüket.

A válogatott két meghatározó középpályása, Michael Ballack és Frings 2001 óta szerepel közösen a Nationalelfben, ketten együtt 162 válogatott meccsen viselték a csapat mezét, és az együttes húzóemberei voltak – közös erővel.

Ugyanakkor nem jött ki a csapatnak a lépés, ha egyikük nem lépett pályára – és ez a németek szempontjából igencsak fontos mérkőzéseken történt.

A 2002-es vb-döntőben Frings Ballack nélkül vette fel a harcot a brazilok ellen, s a Chelsea középpályása csak a lelátóról kísérhette figyelemmel, ahogy a dél-amerikaiak 2–0-ra legyőzték Németországot.

A négy évvel későbbi, hazai rendezésű világbajnokságon Torsten Frings volt az, aki eltiltás miatt nem léphetett pályára az elődöntőben. A végeredmény ismert, a német remények a hosszabbításban elszálltak, és Olaszország jutott a fináléba.

Ezek ismeretében nem lenne meglepő, ha Joachim Löw valóban Fringsnek szavazna bizalmat a vasárnapi, bécsi döntőben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik