Pokol után mennyország

K. K.K. K.
Vágólapra másolva!
2008.06.26. 23:20
Címkék

Noha már a bajnoki rajtra készül, az Arsenal elleni barátságos mérkőzés kapcsán került fókuszba a Haladás felkészülése: az újonc együttes hétfő óta edz együtt, de a szurkolók már az angol sztárcsapat július 22-én esedékes vendégeskedésére várnak. Vitathatatlan, hogy a felkészülési összecsapás amellett, hogy a szürke hétköznapokat élő magyar labdarúgásban igazi csemege lesz, a szombathelyiek munkáját is segíti, hiszen remek erőfelmérő a másodosztályból feljutó gárdának. Az NB II Nyugati csoportját toronymagasan nyerte meg Csertői Aurél csapata. Az együttes infrastruktúráját is megirigyelné egy-két élvonalban szereplő egyesület, mégis jelentős erősítésre lesz szükség ahhoz, hogy masszív gárda legyen a Haladás. Tény, hogy a huszonkét találattal gólkirályi címet szerző Andorka Péter az ősztől az NB I legjobb támadói között lehet, és a válogatottat is megjáró rutinos labdarúgók, Kuttor Attila és Tóth Norbert további egy évre meghosszabította szerződését, de hiányozhat majd az NS rangsorát megnyerő Nagy Gábor, aki az MTK-hoz távozott, és helyére rutintalan fiatalok érkeztek. Mindeközben egyedül a legutóbb Ajkán védő Szép Tamás kapust teszteli a szakmai stáb.

„Egyelőre valóban szűkösek a lehetőségeink – mondta Csertői

Aurél vezetőedző. – Az élvonalban nagyobb tapasztalatra van szükség, mint a másodosztályban. Mondhatnám, hogy céljaink megvalósításához szinte elkerülhetetlen minden posztra egy-egy meghatározó labdarúgó szerződtetése, de hogy ez egyezik-e a klubvezetőség szándékaival, már más lapra tartozik. S bár jelenleg a keret kialakítása a legfontosabb, mindenki az Arsenal elleni mérkőzésről faggat bennünket, pedig mi nem az angol sztárcsapat ellen készülünk, hanem a magyar élvonalra.”

A magyar bajnokságra, amelyre Kuttor Attila már nem is tudja, hányadik alkalommal készül: a harmincnyolc éves védő – bár továbbra is állítja, ideje lenne elfelejteni a téli-nyári alapozásokat, s úgy felkészülni az idényre, mint külföldön szokás – becsülettel elvégzi a munkát. Sőt legalább annyira motivált, mint amikor a bajnoki cím megszerzéséért harcolt.

„Újonc csapat vagyunk, így a bentmaradásért kell küzdenünk – vélekedik Kuttor Attila. – Sok játékosnak ez lesz az első idénye az élvonalban, ezért nekünk, tapasztaltabb labdarúgóknak a feladatunk, hogy segítsük őket. Nyilván szükség lesz erősítésre, mert bár az előző szezonban kialakult a gerinc, amelyre lehet építeni, néhány poszton mindenképpen új labdarúgók kellenek. Ami az Arsenal vendégjátékát illeti: bár én csak akkor élem bele magam a találkozóba, amikor kifutunk a pályára, nagy élmény lenne a Hali-drukkereknek az összecsapás. A szombathelyi futball megjárta a poklot az utóbbi időben, ráférne, hogy kicsit visszakerüljön a rivaldafénybe. Persze a szurkolókra sosem panaszkodhattunk: már a másodosztályban is fantasztikus légkörű meccseket játszottunk, az ősztől pedig valóságos ünnep lesz minden hazai találkozó.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik