Pekingben pótolhatja az olimpiai aranyat

KÖSTNER TAMÁSKÖSTNER TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.06.06. 00:19
Címkék

A debreceni Magyarország– Európa-válogatott mérkőzésen a kontinens legjobbjait Marit Breivik és az orosz Jevgenyij Trefilov irányította. A norvég edzőnő különleges egyéniség: ő az állandóság hazája női kézilabdájában, 14 éve irányítja a sikerhalmozó válogatottat.

Mindig örömmel veszek részt hasonló rendezvényeken – kezdte a gálameccs után Marit Breivik. – Nagyon erős magyar válogatottal játszottunk, amelynek sok klasszis játékosa van, többek között az első félidőben a mi csapatunkat erősítő Görbicz Anita és Pálinger Katalin.

Milyen volt együtt dolgozni Jevgenyij Trefilovval?

Nagy tudású, sikeres edző, aki a legutóbbi két fontos eseményen, a világbajnokágon és a Bajnokok Ligájában vezette győzelemre az orosz válogatottat, illetve a Zvezda Zvenyigorodot. Bár nyelvi nehézségeinket nehezen tudtuk áthidalni, azt hiszem, jól együtt tudtunk működni.

Az olimpiai aranyérem még hiányzik a gyűjteményéből. Pekingben pótolja?

Annak ellenére, hogy a címvédő dánok nem kvalifikálták magukat, rendkívül kiélezett küzdelmet várok. Magyarország, Oroszország, Románia és persze Norvégia is befuthat az első helyre.

Tizennégy éve vezeti hazája nemzeti együttesét. Ki volt a legjobb játékosa?

Egyet nem tudnék kiemelni, inkább mondok hármat. Kjersti Grini térdsérülései ellenére a világ legjobb átlövője volt a kilencvenes években. Cecilie Leganger fanatikus kapus, védéseivel mindig tűzbe hozta a csapatot. Gro Hammersengben pedig hatalmas lehetőségek vannak még mindig.

A magyarok elleni meccsek közül melyik volt a legemlékezetesebb?

Egyértelműen a 2004-es Európa-bajnokság elődöntője, amelyet Budapesten sikerült nagy különbséggel megnyernünk. Mondhatom, tökéletesen játszottunk, nekünk minden bejött, a magyaroknak pedig szinte semmi. Hál’ istennek lendületünk kitartott még a döntőben is, így Romániát legyőzve aranyérmesek lettünk.

Korábban azt nyilatkozta, hogy filozófiáját a TEAM – Together Everyone Achieves More, vagyis Együtt Mindannyian Többet Elérhetünk – mozaikszóval lehet a legegyszerűbben kifejezni.

Ezt mindig tudatosítom játékosaimban. Nagyon fontos tétel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik