EB-HÍREK

Vágólapra másolva!
2008.05.26. 00:41

Kettővel kevesebben Kettővel kevesebben

HOLLANDIA. A Rotterdamban pályára lépő oranje megerőltetés nélkül győzött az Andrij Sevcsenkót is szerepeltető Ukrajna ellen. Marco van Basten szövetségi kapitány a meccs után szűkítette az Eb-keretet: elköszönt Sander Boschkertől (Twente) és Denny Landzaattól (Feyenoord), de szerdáig újabb játékos mellőzéséről kell döntenie.

Hollandia–Ukrajna 3–0 G: Kuyt (23.), Huntelaar (38.), Babel (64.)

Verseny a karszalagért

CSEHORSZÁG. Karel Brückner szövetségi kapitány egyelőre nem tudott dönteni két csapatkapitány-jelöltje között, így egyelőre nem lehet tudni, hogy Petr Cech (Chelsea) vagy Tomás Ujfalusi (Fiorentina, a nyártól Atlético Madrid) viseli-e a karszalagot. A korábbi csapatkapitány, Tomás Rosicky sérülés miatt kihagyja az Európa-bajnokságot.

Ötöt lőttek a csehek

EURO2008. Bad Kleinkirchheimben, az osztrák regionális ligában szereplő WAC St. Andrävel játszott tetszmérkőzést a cseh válogatott, s 5–1-re győzött. A gólszerzők: Stanislav Vlcek, Jan Koller, Milan Baros, Martin Fenin és Václav Sverkos.

Piturca kapust cserélt

ROMÁNIA. Edzés közben hüvelykujjtörést szenvedett Danut Coman, a Rapid Bucuresti Ebkeretbe jelölt kapusa, helyette a bajnok CFR Cluj játékosa, Eduard Stancioiu utazhat a kontinensviadalra. Victor Piturca szövetségi kapitány annak ellenére döntött a csere mellett, hogy Coman szerint sérülése rendbe jön a torna rajtjára.

Hiddink nyugalomra int

OROSZORSZÁG. Guus Hiddink szerint a válogatott teljesítményét döntően meghatározhatja, hogy sikerül-e elkerülni a korábbi világeseményeken felszínre törő csapaton belüli konfliktusokat. A szövetségi kapitány arra utalt, hogy 1994ben, 1996-ban és 2004-ben is a játékosok és a szakvezetőség közötti viták vezettek a vártnál gyengébb szerepléshez.

Müller a pályán

SVÁJC. A Szlovákia elleni, 2–0-s sikerrel záruló mérkőzésen pályára lépett Patrick Müller, akit a Lyon csak a Francia Kupa döntője után kívánt Jakob Kuhn svájci szövetségi kapitány rendelkezésére bocsátani. Müller korábbi sérülése miatt azonban bizonyítani akart a „Natiban”, így a lyoniak döntése ellenére elutazott a luganói összecsapásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik