Vas János lekéste a gépet

SZABÓ TAMÁS jelenti SzapporóbólSZABÓ TAMÁS jelenti Szapporóból
Vágólapra másolva!
2008.04.16. 00:23
Címkék
Felszabadult, vidám edzést tartott a magyar válogatott a szapporói divízió 1-es jégkorong-vb-n. A csapat két győzelemmel nyitott, majd a keddi szünnapon könnyed tréninggel készült az első rangadóra, a házigazda Japán elleni ütközetre. Vas János viszont csak a találkozó előtt érkezik meg Szapporóba.

Még a szövetségi kapitány, Pat Cortina is elismerte: a szokott fegyelmezett figura helyett ezúttal lazább énjét mutatta.

„Sikerrel vettük az első két akadályt, jól kezdtük a tornát – indokolt Cortina. – Az edzői stáb mindent elmondott a játékosoknak, a fiúk pontosan tudják, mi vár rájuk a továbbiakban. Nincs okunk idegeskedni, küzdeni kell és tenni a dolgunkat.”

A kapitány és csapata huszonnégy óra alatt meglepő változáson ment keresztül. A litvánok elleni diadalt hétfőn panaszáradat követte, ám a keddi edzésen nyomuk sem volt már a problémáknak. A szapporói túrán először mosolygó játékosok köröztek a jégen, a feszült koncentrációt könnyed magabiztosság váltotta fel – remélhetőleg a japánok ellen is felszabadultan játszik az együttes.

Estére kissé alábbhagyott az öröm, Vas János ugyanis Tokióban ragadt, így nem csatlakozhatott a többiekhez. Az Iowa Stars csatára helyi idő szerint vasárnap este végzett az északamerikai AHL-ben, hétfőn repülőre ült, és Chicago, valamint Tokió érintésével landolt volna Szapporóban, de lekéste az utolsó átszállást, így csak a legvégső pillanatban érkezik meg a vb helyszínére. Vas az évad valamennyi meccsén játszott a Starsban, 80 mérkőzésen 17 gólt lőtt és 24 gólpasszt adott, a házi pontlistán a harmadik helyet szerezte meg. A 24 éves balszélső remek formában van, játékával óriási lökést adhat a magyar válogatottnak – remélhetőleg kipihenten fut be szerda reggel. Igaz, helyet kell találni neki a csatársorban. Cortina a keddi edzés után elmondta, még nem döntött, hol játszatja.

„Igazi erőcsatár, bárhol bevethető – így a kapitány. – Szerdán döntünk a helyéről.”

A litvánok ellen térdzúzódást szenvedő Tokaji Viktor kedden nem edzett, de a japánok elleni meccsre korcsolyát húzhat. Majzik Ernő csapatorvos elmondta, a litvánok alattomosan játszottak, Ladányi Balázsnak és Ocskay Gábornak is keményen odapakoltak a csuklójára. Szerencsére ennél rosszabb nem történt, szerdán, a vb első igazi rangadóján mindenki játszhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik