Rutinos „játékos” érkezett

A mérkőzésről tudósított: LIPCSEI ÁRPÁD, SZÉKELYHIDI JÁNOSA mérkőzésről tudósított: LIPCSEI ÁRPÁD, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2008.04.07. 23:47
Címkék
Habár a REAC becsülettel küzdött, a Fehérvár ellen a lelkesedés nem volt elegendő. Sitku Illésék az utóbbi mérkőzéseken mutatott harcias futballjukkal kicsikarták a győzelmet. Sikeres meccset láthatott így a fehérváriak új ügyvezetője, a volt MLSZfőtitkár Berzi Sándor.

A mór távozik – pardon: távozott.

De előbb vélhetően rendet tett, azaz egy legyezős rabszolgánál alighanem tevékenyebb részt vállalt az előző év végéig a hivatalos bejelentés szerint több mint egymilliárdos veszteséget „termelő” Fehérvár FC Kft. gatyába rázásából, hivatalosabban: konszolidálásából.

Mindez szép és jó, csakhogy…

Bérczy Balázs, a korábbi ötszörös válogatott labdarúgó, a fent nevezett futballcég (előző) ügyvezetője csütörtökön, alig valamivel több mint két hónapos ügyködés után távozott a gazdasági társaság éléről. Hogy önként és dalolva-e (azaz, hogy januárban mindössze két hónapra állapodott meg a tulajdonossal, Garancsi Istvánnal), arról ugyanúgy megoszlanak a vélemények, akárcsak a közgazdász végzettségű korábbi futballista tényleges szerepéről a tárgyalóasztalnál. Cinikusabb vélemények szerint ugyanis legfeljebb a legyező, esetleg az írnok szerepét töltötte be a sportigazgató Mezey György mellett.

A váltásra vonatkozóan mindenesetre beszédes az érintett hallgatásba burkolózása. Bérczy Balázs sem a direkt kérdésekre („Meddig szólt a szerződése?”, vagy „A végkielégítések időszakában róla sem feledkeznek meg?”), sem az ártatlanabb („Nem csömörlött meg a focibiznisztől?”) felvetésre nem kívánt reagálni, ellentétben az új direktorral, a Mezey Györggyel a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején már az MTK-nál is együtt dolgozó korábbi MLSZ-főtitkárral, Berzi Sándorral.

A jelentős nemzetközi kapcsolatokat ápoló, az MLSZ-szel munkaügyi perben álló Berzi Sándor egyébiránt a tulajdonos jóváhagyásával a cégnél tartotta volna elődjét, csakhogy a lehetőséggel Bérczy Balázs nem élt.

„Őszintén bízom benne, hogy ez olyan szekér, amely felfelé indul el…” – mondta beköszöntőjében Berzi Sándor.

A nagy ívű tervek formába öntéséhez mellesleg a szombatihoz hasonló meccseket valamivel könnyedebben illene hoznia az együttesnek, amihez – a tapasztalatok szerint – a helyzetkihasználáson feltétlenül javítani kell.

Mármint a játékosoknak, akik alaposan megizzadtak, hogy a gyengébb játékerőt képviselő REAC-ot legyőzzék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik