Véget ért a sorozat

BOTÁR LÁSZLÓ, MIHÁLYI ANDRÁSBOTÁR LÁSZLÓ, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.03.27. 00:32
Címkék
Végig szoros és izgalmas meccsen szakították meg a soproniak a körmendiek kilences győzelmi sorozatát, de így is elúsztak reményeik a felsőházi rájátszásba jutásra.

Az utóbbi évek leghangulatosabb férfimeccsének ígérkezett a szerdai Sopronban, ugyanis a sok száz vendégszurkoló két szektort is csurig megtöltött az MKB Arénában. Naná, hiszen nem jöttek messziről a drukkerek: csupán a szomszédos Vas megyéből. Körmend újra kosárlabdalázban ég, amióta lendületbe jött a gárda, és mindenkit megver, aki csak az útjába kerül.

De most nem úgy indult a találkozó, hogy lesöprik a pályáról a piros-feketék a sÖrdögöket: a sok balszerencsés vereség után újra, még egyszer, talán utoljára nekiveselkedett a házigazda, hogy visszaszerezze esélyét a nyolc közé kerülésre – ehhez 32 pontos győzelem szükségeltetett volna –, és éppen a negyedével, nyolccal húzott el az elején. Az első igazi mezőnykosarat csak az ötödik percben elérő Polaroid-Lami-Véd viszont pillanatok alatt fordított, pedig addig elő sem vette legfőbb fegyverét, az egész pályás letámadást. Utána igen, ami ezúttal csak arra volt jó, hogy széttördelje a játékot. Sok, nagyon sok volt a hiba, az első félidő második felében egymás eladott labdáiból éltek a csapatok, felállt védelem ellen alig született találat, pedig akadtak tiszta dobóhelyzetek. Azok is főleg távolról, ahonnan ebben az időszakban nem sültek a kezek, a Körmendnél például nagyon hiányzott a pályáról az Achilles-inával bajlódó triplakirály, Trummer Rudolf.

A nagyszünet után viszont nagyon felpörgött a meccs. A vendégek hat triplát szórtak a harmadik negyedben – ez Ed McCants és Fodor Márton dobóteljesítményét dicsérte –, de nem tudtak elhúzni, mert az átlagon felüli támadójátékon felbuzdulva kicsit lazítottak a védekezésen. Ezt elsősorban a finom csuklójával közelről és távolról egyaránt veszélyes Richard Lesko használta ki a soproniaknál, de hogy ne legyen teljes az öröme, a faultokkal problémái adódtak.

A közönségnek meg a játékvezetőkkel: főleg Forrai Sámuel ítéletei keltettek indulatokat – mindkét oldalon...Óriási izgalmak közepette érkeztünk el a hajrához, amelyben Boldizsár Ferenc hárompontosával érte utol a sokáig vezető Körmendet a Sopron. Úgy tűnt, a büntetőivel a Falco ellen is nyerőemberré előlépő Jermaine Thomas higgadtsága megint döntőnek bizonyul a vonalról, ám meglepetésre Boldizsár újabb találataival tartotta a frontot a sÖrdögök. Aztán 14 másodperccel a vége előtt, egypontos vendégvezetésnél jött a kulcsmozdulat: éppen Thomast megelőzve Karon Bradley, a pályaválasztó villámembere elcsent egy körmendi átadást, előbbi utánanyúlt, sportszerűtlen hibát kapott érte, és innen már csak hazai pontok születtek.

Így tett pontot a Sopron a Körmend kilencmeccses győzelmi sorozatának végére. Nem érdemtelenül, hiszen végig roppant motiváltan küzdöttek a hazaiak, ám diadaluk visszavezethető két körmendi kulcsember, Ferencz Csaba és Stanley Ocitti betlijére is. Ketten együtt mindössze egyszer találtak be a mezőnyből – tíz kísérletből. Más kérdés, hogy a felsőházi rájátszásról így is lemondhat a sÖrdögök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik