Franck Ribéry büntetőjével elrontotta David Beckham jubileumát

Vágólapra másolva!
2008.03.26. 23:08
A szerdai barátságos mérkőzések egyik slágermeccsét játszották Párizsban, ahol a házigazda francia válogatott fogadta az angolok legjobb tizenegyét. Noha a gallok készülnek a nyári Európa-bajnokságra, a mérkőzés előtt mégis minden David Beckhamről szólt, aki 100. válogatottságát ünnepelhette a Stade France-ban. A rekorder Peter Shilton, aki 125 alkalommal húzta magára a háromoroszlános mezt.
A mérkőzés két főszereplője: David Beckham (balra) rángatja a mezénél fogva Franck Ribéryt
Fotó: Reuters
A mérkőzés két főszereplője: David Beckham (balra) rángatja a mezénél fogva Franck Ribéryt
A mérkőzés két főszereplője: David Beckham (balra) rángatja a mezénél fogva Franck Ribéryt
Fotó: Reuters
A mérkőzés két főszereplője: David Beckham (balra) rángatja a mezénél fogva Franck Ribéryt

Beckham már 32 éves, ezért nem valószínű, hogy a kiváló kapus rekordját megdönti, pedig elhivatottságával semmi gond, és ezt már az első percekben is bizonyította. A vendégek közül mintha egyedül csak ő vette volna észre, hogy elkezdődött a meccs, így hol beadott, hol védőként szerelt, vagy éppen a középpályán szerzett labdát.

A hazaiak ellenben megnyomták az első perceket, de az angol kapuban álló David Jamesnek nem akadt dolga. Nem úgy kollégájának, Gregory Coupet-nek, aki többnyire beadások hatástalanításaival foglalatoskodott az első fél órában – és azt figyelte, hogy Steven Gerrard próbálkozásai mennyivel is szállnak kapuja fölé.

Félóra elteltével aztán teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a hazai gárda, James felborította Anelkát a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Ribéry váltotta gólra.

A váratlan gól kissé megfogta a vendégeket, akiknek a szünetig nem sikerült az egyenlítés, így hiába játszott mezőnyfölényben Fabio Capello csapata, az olasz szakember az öltözőben a helyzetkihasználás fontosságáról tarthatott kiselőadást fiainak.

Steven Gerrardnak azonban már nem kellett odafigyelni a mester szavaira, a második félidőt – Rooney, Terry és Joe Cole társaságában – a kispadon kezdte. A friss emberek közül a két csatár Owen és főleg Crouch bizonyult hasznos cserének – bár ez talán annak is köszönhető, hogy a második játékrészben a vendégek visszatértek a hagyományos kétcsatáros játékhoz.

Gólt azonban így sem sikerült szerezni, a vendégek ugyanúgy erőlködtek, ahogy az első 45 percben, míg Ribéry és társai komolyabb erőfeszítés nélkül őrizhették előnyüket.

A Bayern jobbszélsőjének gólja elég is volt a végéig, így megérdemelt hazai siker született: a franciák jóval tovább birtokolták a labdát, és ugyan a nagyon sok helyzetet elpuskázó angolokkal szemben kevesebb lehetőségük volt a gólszerzésre, azok minden alkalommal veszélyesebbek voltak.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS


Helyszín: Párizs
Nézőszám: 74 000
Játékvezető: Florian Meyer (német)
Asszisztensek: Sonke Glindmann, Mark Borsch (németek)

A KEZDŐCSAPATOK
FRANCIAORSZÁG ANGLIA
Coupet James
Clerc Brown
Thuram Ferdinand
Gallas Terry
Abidal A. Cole
Makelele Hargreaves
Toulalan Gerrard
Ribéry Barry
Malouda Beckham
Anelka J. Cole
Trezeguet Rooney
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Raymond Domenech Fabio Capello

Gólszerző(k): Ribéry (31. – 11-esből)
Csere: Trezeguet helyett Govou (63.), Anelka helyett Cissé (81.), ill. Gerrard helyett Owen (46.), J. Cole helyett Downingn (46.), Rooney helyett Lescott (46.), Terry helyett Crouch (46.), Beckham helyett Bentley (63.), Brown helyett Johnson (63.)
Sárga lap: Ribéry (32.), Beckham (38.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik