A Bayernt is le kell győzni

PIETSCH TIBOR, SOMOGYI ZSOLTPIETSCH TIBOR, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2008.02.16. 23:31
Címkék
A Bundesligában a közelmúltban szóhoz jutó magyar játékosok többségének van emlékezetes mérkőzése a Bayern München ellen. Ahogyan mellékelt összeállításunkból kitűnik, gólt is rúgtak a bajnoki csúcstartónak, de eddig csak Szabics Imre volt két mérkőzésen is eredményes. Vasárnap a Hannover középpályása, Huszti Szabolcs csatlakozhat hozzá.

Lisztes Krisztián, Sebők Vilmos, Dárdai Pál, Hajnal Tamás, Szabics Imre és Huszti Szabolcs. Melyikük a kakukktojás?Lisztes Krisztián, Sebők Vilmos, Dárdai Pál, Hajnal Tamás, Szabics Imre és Huszti Szabolcs. Melyikük a kakukktojás?

Hajnal Tamás – felelte gondolkodás nélkül a Hannover középpályása. – A felsoroltak közül ugyanis Tomi nem rúgott még gólt a Bayernnek. Még, igen, hiszen biztos vagyok benne, hogy előbbutóbb betalál a müncheniek kapujába.

Újabb találós kérdés: mi történt 2006. november nyolcadikán?

A Hannover idegenben verte meg a Bayernt egy nullára.

Gólszerző?

Nem emlékszem… Komolyra fordítva: sosem feledem, hogy az én gólommal nyertünk, de aznap nem ez volt a fontos, hanem az, hogy sereghajtóként érkeztünk Münchenbe, senki sem várta, hogy győzünk, mégis sikerült a bravúr, ennek köszönhetően megindultunk felfelé. A bajnokság végén már azért harcoltunk, hogy UEFA-kupa-szereplést érő helyen zárjunk; ez tavaly nem jött össze, remélem, az idén másként lesz.

Egy hete fontos pontokat hagytak veszendőbe menni a Karlsruhe elleni hazai mérkőzésen. Ezeket vasárnap nyilván szeretnék pótolni.

Így van. Egyébként mindegy, ki az ellenfél, azzal a szándékkal lépünk pályára, hogy a lefújást követően győztesen vonulhassunk le. Legyen a Bayern vagy éppen a Duisburg a vetélytárs, a Hannover nem áll be védekezni, mert támadni, ebből következően pedig nyerni akar!

Ez jól hangzik, csakhogy a Duisburg ellen alighanem nagyobb a sansz a három pont begyűjtésére.

Ez is igaz. A bajorok erejét jelzi, hogy eddig mindössze egy vereséget szenvedtek el, a Stuttgart otthonában.

Habár mi ugyanott győztünk, ha ezt veszem alapul, az esélyek mellettünk szólnak…

És ha a realitás talaján maradunk?

Akkor is azt mondom, hogy nyerhetünk.

Ehhez persze tökéletesen kell futballoznunk, nem engedhetünk meg magunknak olyan hibákat, amilyeneket a Karlsruhe ellen elkövettünk. A Bayernről köztudomású, hogy nincs gyenge pontja, méltán sorolják nemcsak Németország, hanem Európa legerősebb klubjai közé. Ettől függetlenül nem ijedünk meg, ha a ránk jellemző bátor játékkal rukkolunk ki, van remény a sikerre.

Árulja el, mennyiben más a München ellen készülni, mint, mondjuk, a Bielefeld ellen?

Elvileg nem más. Gyakorlatilag viszont igen. Motiválni senkit sem kell egy ilyen mérkőzés előtt, szinte egész héten más sem jár a fejünkben, mint a vasárnapi csata. Arról nem beszélve, hogy a Bayern fellépéseit sokkal nagyobb figyelem övezi, mint a többit, és valljuk be, nem mindegy, ha valaki a bajoroknak rúg két gólt vagy – ha már szóba került – a Bielefeldnek.

Nocsak, két gólt tervez?

Nem, három pontot. A gól csak hab lenne a tortán.

Nem zavarja, hogy a München két évtizede nem kapott ki Hannoverben?

Ez legfeljebb a statisztikusainkat zavarja. Ettől függetlenül éppen itt az ideje, hogy véget érjen ez a rossz széria.

Ha most arra kérném, szerezzen öt jegyet a meccsre, tudna segíteni?

Sajnálom, de nem. Ehhez kicsit korábban kellett volna hívnia, valamikor az ősszel…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik