Most már muszáj nyerni

HEKA LÁSZLÓ, KAMLER JÁNOSHEKA LÁSZLÓ, KAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2008.01.06. 17:53
Címkék

Az eddigi négy BL-csoportmérkőzését egyaránt elveszítő Budapest Bank-FTC-nél továbbra sem mondtak le a harmadik hely megszerzéséről, ami a csapat számára KEK-indulást eredményezne. Ahhoz, hogy a terv megvalósuljon, vasárnap a Kőbányai úton a Podgorica ellen muszáj nyernie, majd az utolsó fordulóban legalább egy pontot kell szereznie a dán Viborg otthonában

– és közben azért kell fohászkodni, hogy a már biztos csoportelső román Valcea legyőzze a montenegróiakat.

„Nem látok a jövőbe, úgyhogy kizárólag a hét végi mérkőzéssel foglalkozunk – fogalmazott Zsiga Gyula, a zöld-fehérek mestere. – Játékosaim motiváltak, s ha meghatározó kézilabdázóink közül egyszerre többen is jól teljesítenek, akkor megszerezzük a két pontot a Podgorica ellen.”

A ferencvárosi lányok az óév végén a Sedria–Szabella-kupán szerepeltek, amelyet nem tudtak ugyan megnyerni, de egyáltalán nem vallottak szégyent, a tornagyőztes Hypo NÖ-t is megszorongatták.

„Hasznos volt a kupa három meccse, mert több védekezési formációt is gyakorolhattunk, az újításokat be is vetjük majd a montenegróiakkal szemben” – mondta Zsiga Gyula.

Miután a Fradi Montenegróban 22–19-re kapott ki, legalább négy góllal kell nyernie vasárnap, s ehhez nélkülözhetetlen a jó helyzetkihasználás. Nem úgy, mint Podgoricában, ahol a zöldfehérek rengeteg ziccert rontottak, ráadásul 12 hétméteresből csak négyet értékesítettek.

Zsiga Gyula valamennyi játékosa vállalja a vasárnapi fellépést, noha néhányan kisebb sérüléssel, illetve betegséggel küszködnek: „Nem állíthatom, hogy mindenki makkegészséges, csak azt, hogy a lányok már nagyon várják a mérkőzést, mint ahogyan én is. Ők bíznak a képességeikben, én pedig bennük, úgyhogy kalandra fel!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik