Megharcoltak a sikerért

BERECZKY ATTILA és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti ÉrsekújvárrólBERECZKY ATTILA és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti Érsekújvárról
Vágólapra másolva!
2007.12.21. 23:08
Címkék
Skaliczki László csapata hatalmas csatában győzte le a házigazda Szlovákiát a Karácsony-kupa második napján, s így a mieinknek még maradt esélyük a tornagyőzelemre.

A Karácsony-kupa második napján Léváról Érsekújvárra „kirándult” a mezőny. A cseh– lengyel meccs vezette fel a péntek délutáni programot, s a vbezüstérmes Lengyelország némi meglepetésre simán kikapott. Igaz, mindenki tudja, hogy a visegrádi négyek csapatainak hagyományos tornáján légiósok nélkül állnak fel a válogatottak, így a rengeteg Bundesligajátékost foglalkoztató lengyelek vesztesége a legsúlyosabb – ám ilyen összeállításban is esélyesebbnek tűnt a németországi világbajnokság meglepetéscsapata. Ezúttal azonban a cseh kézilabdázókban volt több tűz, végig vezetve nyertek, s alaposan átrendezték a tabellát, hiszen a mieink elleni, csütörtöki siker után a legtöbben biztosra vették, hogy a lengyeleké lesz a Karácsony-kupa.

A magyar válogatott tagjai is belenéztek a nap első meccsébe, aztán elindultak átöltözni. A legnehezebben Vadkerti Attila jutott el az emeleti öltözőig. Nem csoda, hiszen a PickSzeged rutinos balszélsője a városban töltötte gyermekkorának nagy részét, azaz léptennyomon ismerősbe botlott. A játékos nagybátyja, Tóth Mihály jelenleg is a helyi kézilabdaszakosztály vezetője, a meccs előtt ő látta vendégül a magyar delegáció vezetőit. Kevesebb időt töltött Érsekújváron Nagy Levente, hiszen a jelenleg Békésen játszó kapus egy szezont légióskodott a Nové Zámky csapatában, ám a bemutatáskor őt is vastapssal fogadták a szurkolók.

Nyitott védekezéssel kezdte a házigazda elleni meccset Skaliczki László csapata, s mivel szigorúan, nagy odafigyeléssel tették dolgukat a magyar játékosok, ritkán jutottak el helyzetig a szlovákok. A mieink támadójátékára már korántsem illett a precíz jelző, hiszen sok technikai hiba csúszott az akciókba. Bosszantó módon ezekből az eladott labdákból lőtte góljainak jelentős részét a szlovák együttes. Mivel ehhez párosult a Dunaferrben védő Richard Stochl pazar kapusteljesítménye, a magyar csapat általában futott az eredmény után. A meccs elején a debreceni jobbszélső, Gúnya Péter góljai tartották versenyben a magyarokat, de az ifjú szegedi átlövőtől, Sutka Norberttől is láthattunk parádés dolgokat. Többször is egyenlítettek Skaliczki László tanítványai, ám a vezetést nem tudták átvenni, s egygólos szlovák előnnyel fejeződött be az első harminc perc.

A szünet után még harcosabb lett a magyar válogatott, Mikler Roland büntetőket védett, s a csapat kettős emberhátrányban sem ijedt meg. A mieink átvették a vezetést, s a hajrában beálló Halász Máté vezérletével három góllal is elhúztak. Grebenár Gábor mindig a legfontosabb pillanatokban talált be, s a harmadikként a kapuba érkező Liszkai Szilveszter is sok fontos labdát fogott meg. A fiatal magyar válogatott a végjáték izgalmait is bírta, s legyőzte Szlovákiát, így szombaton szerencsés esetben a tornagyőzelmet is megszerezheti.

A másik mérkőzésen: Csehország–Lengyelország 33–28

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik