Megérte őt pihentetni

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.19. 19:31
Címkék
Szenzációs győzelmet aratott az Alba Volán, amelyet először vezetett Ted Sator, az új edző. A fehérvári fiúk a bajnokság egyik leggazdagabb csapata, a Red Bull Salzburg ellen nyertek, legfőképp Palkovics Krisztián góljainak köszönhetően.

Micsoda gól volt ez!

Kezdetben a Volán örült, ha a sorcsere belefért a nagy bekkelés közepette, a Salzburg annyira belekezdett. Budai Krisztián kapuja előtt folyamatosan óriási volt a forgalom, bár hamar látható volt, az új mester, az amerikai Ted Sator nemcsak nevét, hanem szellemiségét is hozta az óceán túloldaláról: az első harmad során több bodicseket produkált az Alba, mint máskor egy egész meccsen. Szóval röpködtek a korongok a magyar kapu felé, mígnem egyszer csak a kezdőkörben posztoló Palkovics Krisztián elé került a pakk.

A szélső pedig elindult előre. Kikerült egy Red Bull-bekket – kezdett reménykedni a közönség. Kötényt adott egy másiknak, aki azzal a lendülettel ki is csúszott a képből – a publikum már emelkedett. Jött a harmadik védő, aki szintúgy a lába közé kapta a korongot – mindenki talpon. Aztán egy szempillantással később a lövés néhány lépésről… gól! Egymás nyakában az egész csarnok!

Csoda, hogy ezek után Reinhard Divis kis ideig azt sem tudta, hol van? Hogy a Red Bull rögvest szárnyaszegetté vált? Hogy az egyik osztrák azonmód Toni Sihvonen torkának esett a következő játékmegszakítás közben? Egyáltalán nem, elképesztő szóló volt! Palkovics a semleges harmad közepétől szlalomozott végig a ketrec előtti kék terület széléig – majd dolga végeztével vissza a kispad mellé pacsizni. Aztán a bírótrió kötelességének érezte, hogy segítsen a megrogygyant honfitársakon: gyors egymásutánban három kiállítást osztottak ki, mind Volán-játékosnak – az utolsót Budai kapta a játék késleltetéséért… Ebből persze egyenlített is a Salzburg fülsiketítő füttykoncert mellett. Viszont a túloldalon is járt egy fór, s megint jött Palkovics, aki ezúttal kapásból ágyúzott Divis kapujába. Így volt igazságos.

A második szünet után persze nekidurálta magát a Red Bull, volt is dolga a kék mezes védelemnek, de aztán, hogy ne maradjon le nagyon a nagy pajtás mögött, Ocskay Gábor is bebombázott egyet – tán mondani sem kell, Palkovics paszszából, aki zárás gyanánt egy kontrát is góllal fejezett be a végén!

Megérte pihentetni vasárnap, a Pannon Hoki-kupa utolsó napján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik