Varázspálcában bíznak

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.17. 23:30
Címkék

Ted Sator tényleg megérkezett Fehérvárra. Habár a Pannon Hoki-kupa első napján az NSnek már nyilatkozott, a hivatalos bemutatója hétfő délután volt, ahol az amerikai mester közölte: az Alba Volán trénereként az osztrák bajnokság legjobb nyolc csapata közé akar jutni.

„Igazi varázspálca kell majd neki!” – mondta idősebb Ocskay

Gábor, az Alba Volán jégkorongszakosztály-igazgatója a múlt hét közepén utalva arra, hogy miután Ted Sator megérkezik, egyetlen edzése lesz új játékosaival, másnap pedig már jön az Erste Bank Osztrák Liga leggazdagabb csapata, a Red Bull Salzburg.

Az amerikai edző pénteken érkezett, Ocskay társaságában azonnal Miskolc felé indult, ahol ismerkedés gyanánt még aznap megnézte a magyar válogatott meccsét a Pannon Hoki-kupán. Habár mi már akkor szóra bírtuk az öltözőfolyosón, a hivatalos bemutató tegnap volt esedékes.

„Ígéretünkhöz híven jelentős edzői múltú szakembert sikerült a csapathoz csábítani – jelentette ki Tóth István, az Alba Volán társelnöke a klub tegnapi sajtótájékoztatóján. – Nagy céljaink

vannak, erre pedig Ted Sator személye garancia lehet. Abban a reményben kezdjük meg a közös munkát, hogy legszebb álmainkat fogja megvalósítani.”

A szezon közepén viszont már nem nagyon lehet szabadon álmodozni, ennek megfelelően a Volán álma, hogy a legjobb nyolc közé kerüljön, amit vélhetően csak az alapszakasz utolsó négy helyezettje között rendezett mini alsóházi rájátszás által lehet majd teljesíteni.

„Félig visszavonult állapotban voltam, amikor felhívott Pat Cortina, és megkérdezte, lenne-e kedvem az Alba Volán edzőjeként dolgozni – mondta székfoglalójában Ted Sator, akinek eleganciája inkább üzletemberre emlékeztetett, mintsem kemény hokiedzőre. – Csupa jót

mesélt a klubról és a játékosokról. Természetesen tisztában voltam azzal, hogy a Volán adja a magyar válogatott gerincét, hiszen többször játszottam csapatommal a magyarok legjobbjai ellen. Célom és feladatom, hogy még erősebb csapatot építsek, amely nagyobb eséllyel veszi fel a harcot az osztrák ligaegyütteseivel. A következő hat mérkőzésen lehetőségem lesz megismerni a játékosokat, a közvetlen cél, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk. Mindenképp azt szeretném, hogy egyszer majd úgy fejezzem be munkámat Fehérváron, hogy sokkal jobb csapatot hagyok hátra, mint amellyel megérkezésemkor találkoztam.”

Úgy legyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik