Roppant nehéz szülés volt

BOTÁR LÁSZLÓ, MIHÁLYI ANDRÁSBOTÁR LÁSZLÓ, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.12. 23:15
Címkék
Végig kiélezett, roppant szoros csatában szerezte meg évadbeli harmadik győzelmét a honi címvédő az Euroligában, így továbbra is minden esélye megvan a továbbjutásra a 16 közé.

Hiába látott biztató jeleket az edzéseken Székely Norbert, rosszul kezdett az MKBEuroleasing: talán az bénította a soproni kezeket, hogy tisztában voltak vele, menynyire sok múlik az ezúttal kötelező győzelmen. A rutinos Károlyi Andrea kosarai rángatták ki a csapat szekerét a kátyúból, és az első negyed közepén indított 11–2-es roham már vezetést ért. Jelena Milovanovics két pontos triplája után pedig akár el is húzhattak volna a hazaiak, ám a francia együttes nem engedte meglépni őket.

Látva a nehéz meccset, és tudva a két fél első összecsapásának végkifejletét – egy laza húszassal nyert az előzetesen esélytelenebbnek ítélt ESB Lille Métropole –, kijelenthetjük, hogy nem fekszik Abdou N'Diaye játékosainak stílusa a magyar bajnoknak, amely sehogy sem tudta lerázni vendégét a második játékrészben sem. Kemény küzdelemmel teltek a percek, miközben a játékvezetők ezúttal a gallokat sorozták meg azok után, hogy eleinte szinte csak magyar oldalon láttak faultot.

Amíg a második negyedben négy pont volt a szembenálló felek közötti legnagyobb különbség, addig a harmadikban már mindössze három. Akadt tehát izgalom bőven, és a lámpaláz rengeteg hibát szült mindkét oldalon, elég csak azt megemlítenünk, hogy összesen 30-szor adták el a labdát a csapatok a végére, igaz, a lehető legigazságosabb megoszlásban. A szurkolók aggódhattak a vendéglátókért, mert a szakasz végére fordított a Lille, és bizony előnnyel futhatott neki a záró szakasznak.

Még tovább ráncolódtak a hazai homlokok, amikor öt perccel a vége előtt ötpontos előnyt szerzett a térfélcsere utáni időszakra nagyon feljavuló, és akkorra tíz pontot tartogató gaboni Geraldine Yema Robert vezérelte rivális, de szerencsére soproni oldalon is belelendült egy húzóember a végére. Olekszandra Gorbunova volt az, aki ugyanígy egy tizest ért el a második félidőben, és ebből nyolcat a negyedik negyedben. Nem mellékesen pedig szedett 11 lepattanót, amivel meglett a dupla duplája.

Az ő kosaraival harcolta ki a hajrában a diadalt az MKBEuroleasing, de el kell ismerni, csak apróságokon múlt, hogy nem született kellemetlen meglepetés. Szerencsére, összességében a Sopron volt pontosabb, főleg a befejezéseknél, azaz a kicsivel jobb dobóteljesítmény döntött a pályaválasztó javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik