Felesleges segédletet kaptak a vendégek

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.07. 23:33
Címkék
Hét gól, négy bunyó, nulla magyar pont – ez lett az Alba Volán–Villach meccs eredménye, amihez a szlovén bírótrió is hozzátette a magáét.

Mintha a vasárnap, szintén a Villach ellen aratott 6–3-as győzelem az önbizalomszint túlzott emelkedését eredményezte volna – épp azt, ami ellen Énekes Lajos beszélt. Még három perc sem telt el, amikor a kapu mögött hanyagul kezelte a korongot az egyik Volán-bekk, a villachiak rögvest lecsaptak rá, kapura is lőttek, a pakk Budai Krisztiánról felpattant, s azt sem tudta, hol van. Leesett a gólvonalra. A kapus kapcsolt, ráborult, a társak megfogtak mindenkit, aki arra járt, s elhárult a veszély. Ezután az Alba már ügyelt hátul is, elöl meg ügyeskedett.

Mi több, gólt szerzett. Legalábbis azt hittük. Ám hiába ünnepelt már néhány kék mezes a kapu mögött, az állás nem változott, mert a korong ugyan Bernhard Starkbaum mögé került, de nem a gólvonalon túlra – a bírók szerint.

Akik később végleg kihúzták a gyufát. Merthogy a Volán lendületben volt, támadott, aztán mégis a Villach jutott előnyhöz. Vaszjunyin Artyom volt a főszereplő, de bizton meglett volna enélkül: leterítették a hátsó palánknál, ám a szlovén bíró nem fütyült. Pedig már szájához emelte a sípot, de amikor a hokis a karját fogva elindult a kispad felé, meggondolta magát. Kár volt. Mert közben Wolfgang Kromp meglépett, és betalált, amiről a csarnok fele lemaradt, mert azt figyelte, hogy van a sérült…

Ezután a kétségkívül kitartó buzdítók lelkesítő szavai sem hatottak úgy, mint addig: a szurkolók inkább fülsiketítő füttykoncertet rendeztek – nem utoljára. Akkor is ez történt, amikor Kromp gyakorlatilag rárepült a kapuvasra egy veszélyes magyar akció közepén: persze hogy kiugrott a helyéből a kapu, és meg kellett szakítani a játékot. Az eset után folyamatosan piszkálódó játékosok egy csere közben egymásnak estek, miután a bozontos szakállú Markus Pientner nem állt el Guntis Galvins útjából – természetesen a lett sem húzta össze magát, ebből lett a harmad első bunyója, amelyet még három követett. Ennek következtében a Villach büntetőpadján alig maradt hely, s mivel Ondrejcík Rastislav szép átlövésgólja után a Volán majdnem a sarokból kapott idegesítő gólt, Palkovics Krisztián kétszer is kénytelen volt egyenlíteni, de közben Marc Brown szintén betalált egyszer.

A záró szakasz során a Villach tűnt összeszedettebbnek: miután Galvins hatalmasat eset hátrafelé korcsolyázva, a Volán nem tudott kiszabadulni saját kapuja elől, és Roland Kaspitz bepakolta a negyediket is, ami már győzelmet ért.

Vitán felül mozgalmas meccs volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik