Tököli Attila büntetett

A mérkőzésről tudósított: RÓNAI GÁBOR, SOMOGYI ZSOLTA mérkőzésről tudósított: RÓNAI GÁBOR, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2007.11.25. 00:56
Címkék
Csaknem négy teljes mérkőzésnyi idő után kapott gólt a Siófok, de csak magának köszönheti, ugyanis éppen a legjobb paksit, Tököli Attilát hagyták üresen a vendégvédők.

Tököli Attila kilépett a bal összekötő helyén, már az alapvonal közelében járt, amikor lövésre lendítette lábát – ám ballal finoman visszavette a labdát, és jobbal célozta meg a kaput, miközben Ambrus Sándor nagy igyekezetében, a cselnek bedőlve kicsúszott a pályáról. Persze nem a siófoki jobbhátvéd az első, aki megette Tököli Attila lövőcselét. Aki ismeri a támadót, tudja, gyakran alkalmazza ezt a trükköt, mégis újra és újra meg tudja csinálni.

És hogy miért foglalkozunk ezzel az egyetlen csellel ennyit? Mert a két alsóházi csapat összecsapásának első félidejében ez volt az egyetlen momentum, amikor az ember úgy érezhette: futallmeccset lát, és akik a pályán iparkodnak, azok labdarúgók. Ez talán érzékelteti, hogy a folyóparti és tóparti parti (Duna kontra Balaton) nem hozott magas színvonalat. A Tornyi Barnabással magára találó vendégegyüttes kezdett aktívabban, a Paks az első negyedórában aligalig tudta átlépni a felezővonalat. Később kiegyenlítetté vált a játék, és a pálya középső részén gyürkőztek a felek.

Valódi izgalom a félidő hajrájában volt tapasztalható. Egy siófoki támadáshoz felzárkózott Kuttor Attila, a vendégek középső védője, ám a kecsegtető lehetőségnek egy rossz passz véget vetett, és a fellazult vendégvédelem ellen gyorsan kontrát vezethettek a hazaiak. Már az akció közben látszott: Tornyi Barnabás felrobban a dühtől, ám hogy nem kapott agyvérzést, az annak volt köszönhető, hogy Hegedűs Lajos végül bravúrral védte Márkus Tibor ziccerben leadott lövését. A várakozással ellentétben nem volt hideg, szépen kisütött a nap, így a legoptimistább szurkolók abban reménykedtek, a második félidőben talán látnak is valamit...

Aztán olyan történt, ami mostanában nem szokott: 358 perc után gólt kapott a Siófok. Az elsőt, amióta Tornyi Barnabás a vezetőedző. Ha valaki nem látta a mérkőzést, és fogadna arra, melyik paksi játékos szakította meg a Balaton-partiak nagyszerű sorozatát, a tuti tippjével nem keresne sok pénzt: persze hogy Tököli Attila volt az „elkövető”. Ez azért lehetett bosszantó a vendégcsapat számára, mert nagyjából másfél perccel korábban vezetést szerzett. Kanta Szabolcs messziről, csaknem az Atomerőmű bejáratától célozta meg a kaput, és rejtély, miként kerülhetett a labda a hálóba.

Ám ezt a lélektani előnyt nem sokáig élvezhette a somogyi csapat, mert a középkezdés után azonnal jött az egyenlítés. Tököli Attila maradt üresen: végül is kit hagyjanak szabadon a védők, ha nem a legveszélyesebb, leggólerősebb támadót?! A gyors gólváltás jót tett a mérkőzésnek, nagyobb lett az iram, majd egy meg nem adott tizenegyes borzolta a kedélyeket – Bede Ferenc hosszasan beszélgetett az esetről Tököli Attilával, aki természetesen büntetőt ítélt volna Kuttor Attila belépője után. Érdekes volt látni, hogy a játékvezető és a futballista arca körülbelül négy centiméterre volt egymástól a párbeszéd közben...

Gólt kapott ugyan a Siófok, de veretlenségét négy mérkőzés után is őrzi Tornyi Barnabással.

AZ NS JÁTÉKOSÉRTÉKELÉSE

Paks

Kovács Attila 4

Nehezen tud elszámolni Kanta Szabolcs góljával.

Molnár Zoltán 6

Rengeteget dolgozott, sokat ment fel az oldalvonal mellett.

Éger László 6

Volt egy veszélyes fejese, hátul pedig mindent megoldott.

Salamon Miklós 5

Ritkaság: jobblábas védőként ballábas lövéssel veszélyeztette a kaput, védőfeladatát megoldotta.

Csehi Tamás 4

Elképesztő hibákkal kezdett, és bár volt egy kitűnő szólója, összességében nagyon gyengén teljesített. Pechje volt, hogy csapata nem kapott tizenegyest, amikor buktatták.

Kiss Tamás 6

Jól mozgott, szép gólpasszt adott, több jó átadással hívta fel magára a figyelmet.

Zováth János 5

Sokszor szerzett labdát, de tőle sokkal többet várnak a paksiak – tudása alapján joggal.

Heffler Tibor 4

Hosszú percekre eltűnt a mezőnyben, ami egy középpályástól nehezen fogadható el.

Buzás Attila 5

Volt egy-két veszélyes megvillanása, de néha csak nézte közelről az eseményeket. Ennél ő is sokkal többet tud.

Tököli Attila 6

Fontos gólt lőtt, és néhány megmozdulásán látszott, ami keveseknél a mezőnyben, hogy tud futballozni.

Márkus Tibor 4

Sok lehetősége volt, de egyikkel sem tudott élni, pedig megnyerhette volna a meccset a hazaiaknak.

A CSERÉK közül Balaskó Iván (5) visszafogott volt, Böde Dániel (–) szorgalmasan játszott, és volt egy remek indítása, Tamási Gábor (–) a biztonságra törekedett.

BFC Siófok

Hegedűs Lajos 6

Bravúrokat mutatott be, és bár megtört a gólcsendje, sokat köszönhetnek neki a siófokiak. Ha nem véd ilyen jól, csapata aligha szerez pontot a szombati meccsen.

Ambrus Sándor 5

Nagy lelkesedéssel játszott, mérsékelt hatékonysággal.

Kuttor Attila 6

Az ő dicsérete a mezőny kritikája: 37 évesen, ilyen sebességgel még mindig meghatározó a jelenléte.

Forgács András 6

Rengetegszer fejelte el a labdát, egyre jobban teljesít a fiatal védő, csak így is folytassa.

László András 6

Megbízhatóan játszott, ráadásul Márkus Tibor egyik ziccerénél óriásit mentett.

Eugene Fomumbod 5

Közepesen játszott, a posztjához képest időnként túlságosan „finomkodva” futballozott.

Homonyik Gábriel 5

Két gólt szerezhetett volna, ám meglepetésre egyik lehetőségénél sem találta el a kaput.

Nagy Lajos 5

Egy-egy megmozdulásán látszik, hogy sokkal többet tud a futballból, mint jó néhány kollégája, de gyakran hosszú percekre eltűnik.

Kanta Szabolcs 6

Alaposan meglepett mindenkit a góljával – talán önmagát is.

Gajda István 4

Nagy lelkesedéssel futballozott, de nem volt veszélyes a kapura.

Fülöp Zoltán

Ezúttal nem ment neki a játék, gyengén futballozott.

A CSERÉK közül Melczer Vilmos (–) iparkodott, Csopaki István (–) épphogy megizzadt, Disztl Milánnak (–) másodpercek jutottak.

Gólszerző: Kanta Sz. (0–1) az 56., Tököli (1–1) az 58. percben

Sárga lap: Tököli (reklamálásért) a 87., Forgács (buktatta Tökölit) a 90., Molnár (buktatta Csopakit) a 91. percben

Játékvezető: Bede Ferenc (5). A mezőnyben jól működött, ám Csehi Tamás buktatásáért járt volna a tizenegyes a paksiaknak.

Asszisztensek: Farkas B., Butkai Zs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik