Csoportgyőztes a Pick

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.11.18. 13:58
Címkék
A férfi BL H-csoportjának 5. fordulójában már továbbjutóként várta szombaton a PickSzeged a szlovén Gorenje Velenjét. A diadalmaskodó Tisza-partiak csoportelsőként zárták a BL-csatározások ezen szakaszát, amelyből a Velenje is továbbjutott.

A szegediek legfőbb célja, hogy pontveszteség nélkül szerezzék meg az első helyet csoportjukban (ezért külön prémium jár a gárdának), éppen ezért fontos lépés volt szombaton a szlovén Velenje legyőzése. Rossz előjelekkel készülődött a Pick a csatára, mert Vladimir Oszmajics a bokáját, Adrian Petrea a lövő kezét fájlalta (Oszmajicsot Sutka Norbert és Bajusz Sándor pótolta).

A szlovén Luka Zvizej cunderes (csavart, pattintott) lövésekből szerzett góljaival megadta a csata alaphangját. Remek labdákat kaptak a szegediek Danijel Andjelkovicstól, akinek az egyik ütközéskor megsérült a homloka, ezért néhány percig az öltözőben kellett ápolni.

Lerohanásokból lőtt gólokkal 7–2-re elhúzott a Pick, a Velenje azonban nem adta fel (9–8). A csereként beálló Matevz Skok kapust Bajusz Sándor avatta fel, miközben Puljezevics Nenad ugyanúgy halmozta a bravúrokat, mint Velenjében. A magyar válogatott szerb kapusa sorozatban hárította Vukovic büntetőit, társai pedig összeszedték magukat támadásban (13–9). Feljavult a Szeged védekezése, ám támadásaiba továbbra is több hiba csúszott, átlövőinek bátrabban kellett volna vállalkozniuk.

Már kínai figurákból is lőttek gólokat a szegediek (20–12), ezért a továbbra is zseniálisan védő Puljezevics mellett a hazai támadókat is kórusban ünnepelte a boldog közönség. Bajusz, a Szeged nagy öregje legszebb napjaira emlékeztetve védekezett és támadott, Krivokapics Milorad pedig szintén tanárian játszott, ezért Ivica Obrvan edző újra kapust cserélt. A csata főszereplője továbbra is a 47 százalékos hatékonysággal védő, lélektanilag fontos pillanatokban remeklő Puljezevics volt, akinek a védésein nem látszott, hogy vállsérüléssel vállalta a mérkőzést. A végjátékban a szintén jó formában védő Dragan Marjanac állt a kapuba, s ekkor már örömjátékkal meg egy-két könynyelműséggel szórakoztatta közönségét a Pick.

Sorozatban ötödik győzelmével a Szeged megszerezte a csoportelsőséget, vagyis a középdöntőben, leendő csoportjában még egy csoportgyőztessel, valamint két második helyezettel találkozik (a négy kvartett beosztását november 27-én Bécsben sorsolják).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik