Már tisztelik a magyarokat (2)

PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ és CZAGÁNY BALÁZS (fotó) jelenti IsztambulbólPAJOR-GYULAI LÁSZLÓ és CZAGÁNY BALÁZS (fotó) jelenti Isztambulból
Vágólapra másolva!
2007.09.11. 23:33
Címkék
Óriási felhajtás fogadta az Isztambulba érkező magyar válogatottat, a török újságírók megrohamozták a világbajnokverőknek titulált játékosokat. A magyar idő szerint este fél nyolckor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőn a törökök számára a továbbjutás, a magyaroknak pedig a csapatépítés a cél.

vadásztak, hiszen a középpá lyás két és fél évet futballozott Törökországban. Akinek sikerült őt elcsípnie, nem volt szüksége tolmácsra.

A terminál előtt parkoló busz közelében még többen várakoztak a csapatra, a válogatott tagjainak minden lépését kamerák rögzítették, alig tudtak előrehaladni az orruk elé dugott mikrofonok sűrű erdejében. Várhidi Pétert úgy ellepték, mint legyek a kint felejtett friss húst, végül a kapitány kénytelen-kelletlen sajtótájékoztatót rögtönzött, mielőtt felszállt volna a buszra. Mindez tökéletesen bizonyítja, hogy Törökországban óriási érdeklődés övezi a mérkőzést. Hetekkel ezelőtt elfogyott minden jegy, a hazai csapat szombati, máltai döntetlenjét követően roppant mód megnőtt a találkozó jelentősége, és a média is ennek megfelelően kezeli. Ugyanakkor az egyik török kolléga azt is elmondta, hogy az olaszok és a bosnyákok legyőzése után a magyar csapat tekintélye is az egekbe szökött, a média úgy beszél a meccsről, hogy a világbajnokverők jönnek, és egy rendkívül erős válogatott ellen kell kiköszörülni a máltai csorbát.

Kijut tehát az elismerő jelzőkből, bár azt is be kell vallani, hogy a helyi kollégák játékosaink zömét nemigen ismerik, Tóth Balázson kívül csak Gera Zoltán neve csengett számukra ismerősen. Ha minden jól megy, szerda késő estére ez is megváltozhat. Mindenesetre a magyar küldöttség, szabadulva az újságírók szorításából, amint lehetett, a repülőtérhez közeli, tehát a város zajától távoli kényelmes szállodájába hajtatott, ahol előbb ebéd, majd pihenő szerepelt a programban. Az utóbbit a korai ébresztő miatt mindenki nagyon várta, és a fél ötkor feltálalt uzsonnára kicsit gyűrött arcú futballisták érkeztek: szemlátomást mindenki kialudta magát. Frissen hallgatták Várhidi Péter első isztambuli taktikai értekezletét, azért az elsőt, mert most még csak általánosságokban beszélt, a konkrétumok majd a szerda déli összejövetelen hangzanak el, és a kapitány akkor jelöli ki a kezdőcsapatot is.

Este, a mérkőzés időpontjában egyórás edzés következett a Besiktas stadionjában.

Bár a nézőtér az esti edzésen üresen tátongott, el lehetett képzelni, hogy a zsúfolásig megtelő arénában milyen hangulat várja majd a válogatottat. Az egymás közötti játékból kiderült, Várhidi Péter minden valószínűséggel a három középső védős felállást választja majd, legalábbis az egymás közötti játékban ez rajzolódott ki. Szerda délelőtt is szerepel egy rövid átmozgatás a programban, majd a délutáni pihenést követően következhet az újabb csata, amely után remélhetőleg továbbra is diadalmas marad az őszi hadjárat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik