Jöhet az ötvenedik

P. L.P. L.
2007.09.07. 14:39
Címkék

Jan Koller, a cseh válogatott hórihorgas csatára már napokkal a San Marino elleni idegenbeli Eb-selejtező előtt a figyelem középpontjába került. A 34 esztendős futballista ezen a találkozón szerezheti meg ötvenedik gólját a nemzeti együttesben, s ezzel a cseh válogatott történetében ő lenne az első, aki a félszázas határt átlépi. Legutóbb két héttel ezelőtt, az osztrákok elleni barátságos mérkőzésen volt eredményes, abszolút cseh gólrekorder – harmincöt találattal – pedig valamivel több mint két éve lett, akkor az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn mattolta a miniállam kapusát.

„Hála istennek, mindenáron nem kell gólt szereznem, hiszen az sem lenne baj, ha valaki más lenne eredményes a csapatból – mosolygott Jan Koller a rekorddöntésre emlékeztető kérdésen. – Hogy a jubileum közeledtével esetleg másképp kellene aludnom? Szó sincs erről, nem misztifikálom túl majd az ötvenediket, hiszen valamennyi gól egyformán kedves a számomra, amit a válogatottban szereztem. Egyébként pedig az eredmény a legfontosabb, persze az is tény, hogy én minden egyes meccsen úgy lépek pályára, hogy a kapuba akarok találni.”

Amennyiben nem sikerül Jan Kollernek a gólszerzés San Marino ellen, négy nap múlva újra próbálkozhat, hiszen szerdán Írország ellen hazai környezetben lép pályára Karel Brückner együttese.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik