Írj alá, hogy játszhass!

SINKOVICS GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁSSINKOVICS GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.06.22. 23:38
Címkék
Egész sor MTK-játékosnak jár le a szerződése 2008 nyarán, ám a vezetők nagyon szeretnék, ha már most hosszabbítanának. Az egyik futballista szerint óriási nyomás alatt vannak, hiszen aki nem ír alá, az nem is futballozhat a következő szezonban.

Kőkemény üzlet ez. Amit éveken át hiányoltunk a magyar labdarúgásból, az már itt van. A világ legnépszerűbb sportága immár nálunk is üzleti alapokra helyeződött, más kérdés, hogy mégsem párosul eredményességgel. A válogatott óriási lépéseket tesz az „ötödik kalap” felé, klubcsapataink pedig leginkább csak itthon, egymás közt vitézkednek. A követelmények ugyanakkor egyre magasabbak s egyre szigorúbbak, nemcsak a pályán, azon kívül is.

Itt van például az MTK.

A kék-fehér klub most alighanem bekerülhetne a Guinness-rekordok könyvébe, hiszen olyasmivel büszkélkedhet, amivel talán még az argentin Boca Juniors, a holland Ajax Amsterdam, a spanyol Real Madrid vagy az angol Arsenal sem. Az MTK szinte valamenynyi korosztályos bajnokságban aranyérmet szerzett.

A helyzet mégsem ennyire egyértelmű.

Miközben csak a dicséret hangján lehet írni a kékeknél folytatott utánpótlás-nevelésről, az is említést érdemel, hogy a játékosok nem mindig elégedettek a helyzetükkel. Egy neve elhallgatását kérő MTK-futballista mondta el lapunknak, hogy igencsak sarokba szorították őt néhány csapattársával együtt. Azoknak a játékosoknak, akiknek 2008 júniusában jár le a megállapodása, már most szerződéshosszabbítást kínáltak, s aki nem fogadta el ezt, annak azt mondták: addig nem is játszik…

Nevezhetjük mindezt jóindulatú zsarolásnak is, a klub a saját érdekeit próbálja érvényesíteni, a játékos pedig szabadabb mozgást szeretne. Mert ha egy év múlva lejár a szerződése, itthon vagy külföldön pillanatok alatt csapatot találhat magának.

Úgy tudjuk, az MTK Budapest játékoskeretéből kilenc labdarúgónak járna le egy év múlva a szerződése. A csapat játékmestere, Kanta József, valamint bal oldali védője, Pollák Zoltán már megegyezett a folytatásról a vezetőkkel, a többiek – Balogh Béla, Rodenbücher István, Horváth Levente, Bori Gábor, Urbán Gábor, Lipcsei Roland és Bonifert Péter – pedig folyamatosan egyeztetnek. Természetesen megkérdeztük az MTK klubigazgatóját, Domonyai Lászlót is, aki kategorikusan cáfolta, hogy bármilyen nyomást gyakorolnának játékosaikra, és hozzátette, biztos benne, hamarosan valamennyi szóban forgó futballistával megállapodnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik