Tarthatatlan csatár

A mérkőzésről tudósított: FAZEKAS ZOLTÁN, FEKETE GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: FAZEKAS ZOLTÁN, FEKETE GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.05.13. 22:18
Címkék
A Zalaegerszeg könnyedén legyőzte a már kieső Vácot, amely ellen Waltner Róbert három gólt is szerzett.

Húsz év. Ennyi idő telt el azóta, hogy az 1986–87-es idényben az NB II-es bajnokságot megnyerve nagy sikert ért el az akkori Váci Izzó csapata, és feljutott az élvonalba. Mi több, az 1993–94-es évadban Csank János vezetőedzővel a legfelsőbb osztályban is aranyérmes lett. Ám nagyot változott a világ azóta, a 2005-ös feljutás után most ismét a másodosztályra készül a gárda, amely a múlt héten már matematikailag is kiesett az NB I-ből. Nagy Tibor, a Vác megbízott edzője nehéz helyzetben volt a Zalaegerszeg elleni meccs előtt, hiszen kilenc játékosára sérülés, a REAC ellen kiállított Kovács Péterre pedig eltiltás miatt nem számíthatott. Az Újpest botlása adott pluszmotivációt a zalaiaknak, akik már a kezdés előtt tudták, hogy a lila-fehérek kikaptak Tatabányán, így azzal is tisztában voltak, ha a hátralévő meccseiket megnyerik, és az MTK kudarcot vall valahol, még a második helyet is elcsíphetik.

Az esélyeket azért volt időnk elemezgetni, mert a verőfényes napsütésben kényelmesen focizgattak a játékosok, feljegyzésre érdemes esemény alig akadt, még az első szabálytalanságra is tíz percet kellett várni… Az első kapura lövésből viszont azonnal gól lett, ami után felélénkült a hazaiak játéka, de Palásthy Norbert fejesén kívül egyetlen épkézláb helyzetet sem tudtak kialakítani a lelkesen, de gyengén és pontatlanul játszó váciak, akik egy újabb Waltnertalálat után immár kétgólos hátrányban mehettek a félidei pihenőre, az ekkor már közelgő vihar elől is menekülve...

A szünetben a városra zúduló néhány perces zivatar kissé élénkített a színvonalában a harmadosztályt idéző mérkőzésen, de a lassú tempó ellenére rengeteg átadási hiba és gyermeteg technikai baki jellemezte a találkozót. A Vác olykor próbálkozott, de a ZTE védelme minden különösebb megerőltetés nélkül verte vissza az akciókat. Ahogy közeledett a hajrá, úgy húzta egyre jobban magára ellenfelét a vendégcsapat, amely az utolsó negyedórában már egyértelműen a kontrákra játszott, s ez be is jött, hiszen három ilyen akcióból szerzett gyönyörű góllal kiütésessé tette győzelmét. A ZTE így továbbra is versenyben van az ezüstéremért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik