Nem bírt egymással a Fradi és fő riválisa

S. TÓTH JÁNOS, TŐSÉR NORBERTS. TÓTH JÁNOS, TŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2007.05.02. 00:33
Címkék
Az NB II Keleti csoportjának hétfői csúcstalálkozója gyönge futballt hozott az Üllői úton. A döntetlennel továbbra is nyílt a Ferencváros és a Nyíregyháza versenyfutása a feljutást jelentő első helyért.

Zoran Kuntics állítja, a Ferenc város öltözőjében sem a klub drámai anyagi helyzete, sem az nem téma, hogy az MLSZ a minap visszadobta a Fradi nevezését a soron következő élvonalbeli bajnokságra. Ezt arra a kérdésre felelte a zöld-fehérek trénere az 1–1-es döntetlenre végződő Ferencváros–Nyíregyháza mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, miként sikerült – az említett problémák fényében – motiválnia játékosait a hétfői találkozóra.

Az FTC vezetőedzője gyárilag rongyolt szárú farmerben volt, és a szeme sem rebbent e nyilatkozat közben. No már most ebből két dolog következhet. Egy: a zöld-fehérek labdarúgói nem ezen a földön élnek. Kettő: az Üllői úton továbbra is a dermesztő őszintétlenség az úr.

Szó se róla, a Fradi körüli kusza ügyek diplomatikus kommunikálása nem elsősorban a tréner feladata. Csak hát a szerb edző a szakmáról is beszélt. Márpedig a hétfői meccs kapcsán azt fejtegette, menynyire elégedett csapata harci szellemével, elszántságával. Csupán emlékeztetőül: az FTC sorozatban negyedik bajnokiján nem nyert a bombaerősnek aligha minősíthető keleti ágon. Hogy mégis maradt esélye a feljutásra, azt egyetlen riválisa roppant nagyvonalúságának köszönheti. Mert mihelyst botlik a Fradi, a Nyíregyháza is rögvest szembetűnő bőkezűséggel szórja el a pontokat. Az Üllői úton alig több mint negyedóra alatt feltérképezte a házigazdák védelmének sebezhető pontjait a Spartacus, de vezetése birtokában ijedten védelembe vonult, s végül kizárólag a ferencvárosi támadók ügyetlenkedéseinek meg saját szerencséjének köszönheti, hogy nem veszített.

Pedig tartaniuk a látogatóknak csakis Lipcsei Pétertől és Tököli Attilától kellett. Ám előbbi Dragóner Attila eltiltása miatt kénytelen volt folyamatosan bekktársait szemmel tartani, míg a támadó egy kivételével (ezzel a góllal a Spartacus kapusának, Erdélyi Miklósnak is el kell majd számolnia…) elpuskázta helyzeteit, mielőtt egyórányi játékot követően görcsbe ránduló lábbal a gyepre rogyott volna.

S a többiek? Íme, egy sóhaj a klubházból: „Édes Istenem, a kilences mezben, amelyben most Nagy Sándor poroszkál, valamikor Albert Flóri kergette őrületbe a védőket…”

Hiába, no, változnak az idők. Szerdán a Viasat3 focivalóságshow-jára összetoborzott bohóckodó társulattal, a Lúzer FC-vel ad elő bemutató mérkőzést a Fradi…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik