Didier Drogba lehet az idei BL gólkirálya

BENKŐ GÁBOR, KEMÉNY KRISTÓFBENKŐ GÁBOR, KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.04.04. 23:29
Címkék
Szerdán a Stamford Brigdeen találkozik egymással a Chelsea és a Valencia. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében ez lesz az egyik legpikánsabb párharc, amelyen az egyéni teljesítmények, így a Chelsea-t erősítő Didier Drogba játéka dönthet.

A Chelsea a BL-negyeddön tőben értelemszerűen már az első meccsen olyan eredményt szeretne elérni a Valencia ellen, amellyel nyugodt visszavágóra számíthat Spanyolországban – már ha bármelyik gárda nyugodt lehet a félelmetes légkörű Mestallában.

José Mourinho, a Chelsea portugál menedzsere roppant elszánt, hiszen a hírek szerint a nyáron távoznia kell Londonból, ha az idén sem nyeri meg a Bajnokok Ligáját csapatával. Az angolok mellett szól egyébként, hogy a keretben Arjen Robben kivételével mindenki bevethető: sérülése után visszatérhet Joe Cole és Wayne Brigde is, igaz, aligha ők ketten lesznek a főszereplők a klasszis futballisták egész sorát felvonultató összecsapáson.

A Chelsea sikere nagyban függ a karrierje legjobb idényét produkáló elefántcsontparti Didier Drogbától, aki nem csupán a Premier League-ben, hanem a Bajnokok Ligájában is remekel. Jelenleg a milanos Kaká és a Real Madriddal már búcsúzó Ruud van Nistelrooy mögött (mindketten hat-hat találatnál járnak) öt góllal következik a BL góllövőlistáján, vagyis minden esélye megvan, hogy ne csak csapatával, hanem egyénileg is nagyot alkosson (a szintén ötgólos valenciai Fernando Morientes vállsérülés miatt nem lép pályára Londonban, ellenkező esetben kettejük páros csatája is emelhette volna a szerda este fényét). Didier Drogbától most is erőtől duzzadó játékot lehet várni: a Valencia védőinek aligha lesz ellene könnyű dolguk, hiszen nem csupán a kaput érzi, de rendkívül erőszakos is, amit jelez, hogy csatár létére meglehetősen sokat szabálytalankodik.

José Mourinho számíthat még az ukrán ászra, Andrij Sevcsenkóra is, aki a nyolcaddöntőben eredményes volt a Porto ellen, míg Frank Lampard, Michael Ballack és Claude Makelele a középpályán tehet nagy szolgálatot. Bár a Valencia gyors, kombinatív futballt játszik, úgy tűnik, a szerda nem a spanyolok napja lesz Londonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik