Luca Toni fejének köszönhetően továbbra is van állása Donadoninak

Vágólapra másolva!
2007.03.28. 23:47
Címkék
Kétgólos győzelmet aratott Olaszország a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők B csoportjának szerda esti rangadóján Skócia válogatottja ellen. A 2-0-s eredménnyel zárult találkozó hőse a két gólt szerző Luca Toni volt, aki egymaga döntötte el a három pont sorsát.
Luca Toni (képünkön) mindkét gólját fejjel szerezte
Luca Toni (képünkön) mindkét gólját fejjel szerezte
Luca Toni (képünkön) mindkét gólját fejjel szerezte
Luca Toni (képünkön) mindkét gólját fejjel szerezte

Az olasz válogatott az Skócia legjobbjaival, míg Roberto Donadoni az állásával játszott szerda este Bariban, a B csoport rangadóján.

A világbajnok csapat igen gyengén kezdte a selejtezőket, négy mérkőzés után csak a csalódást keltő negyedik helyen állt, öt ponttal lemaradva a listavezető francia-skót duó mögött.

A Skótok szombaton legyőzték Grúziát, így önbizalommal telve várhatták a mérkőzést.

Az olaszok aztán hamar tudatosították a skótokban, hogy ezen az estén ne nagyon reménykedjenek a győzelemben, vagy akár még az esetleges pontszerzésben sem.

Rögtön a tizenkettedik percben vezetést szereztek a hazaiak. Massimo Oddo remek szabadrúgása után Luca Toni emelkedett a legjobb ütemben, és fejelt a skót kapuba. Craig Gordonnak a vendégek kapusának esélye sem volt a hárításra.(1-0)

Még a félidő vége előtt egyenlíthetett volna Alex McLeish csapata, de Miller öt és felesről leadott fejese célt tévesztett.

A második félidő elején a skót kapus volt a főszereplő, védéseinek köszönhetően tovább élt a skót remény. Gordon ekkor Di Natale két próbálkozását hatástalanította.

Húsz perccel a vége előtt végleg eldőlt a találkozó! Ismét érkezett Toni (ezúttal Camoranesi beadására), és ismét fejelt egyet, mármint gólt. A Fiorentina csatára három méterről bólintott a vendégek kapujába. (2-0)

Olaszország győzelmével ugyan továbbra is csak negyedik a csoportjában, de immár csak két pont a hátránya az élen álló francia-skót-ukrán trióhoz képest.

EB-SELEJTEZŐK

B CSOPORT
Olaszország-Skócia 2-0 (Toni 12., 70.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik