Lépésre a csodától

VARGA JÓZSEF a DVSC edzőjeVARGA JÓZSEF a DVSC edzője
Vágólapra másolva!
2007.03.26. 23:03
Címkék
Többször is reménytelen helyzetből állt talpra a DVSCAquaticum együttese a dán Ikast elleni EHF-kupa-negyeddöntő visszavágóján, ám végül az északi sztárcsapat jutott tovább.

Két gól két perc alatt is ledolgoz ható a kézilabdában. Éppen ezért tűnt roppant biztatónak a Loki helyzete az Ikast elleni visszavágón, hiszen Varga József tanítványai 26–24-re kaptak csak ki múlt szombaton Dániában. A debreceniek idegesen kezdtek, hiába alakították ki a helyzeteket, rendre hibáztak. Küzdöttek, hajtottak, kapaszkodtak, de az első játékrész nagy részében csak üldözték riválisukat.

A dánok is egyre többet hibáztak, így a 26. percben a szlovák szélső, Dagmara Stuparicová találatával először vezetett a DVSC-Aquaticum (14–13).

Magyar szempontból reménykedésre okot adó volt a félidei döntetlen, ám a szünet után egy 4–0-s szériával kezdtek a vendégek, s összesítésben nőtt a különbség. A lelátó népe űztehajtotta kedvenceit, ám a DVSC támadójátékába továbbra is rengeteg hiba csúszott. Ráadásul már látszott, hogy ezen a találkozón több gól születik majd, mint Dániában, azaz kiderült, hogy háromgólos győzelem kell a továbblépéshez. A dánok norvég válogatott jobbszélsője, Ragnhild Aamodt az 53. percben szerezte meg csapata huszonötödik találatát, azaz ettől kezdve már hárommal kellett volna nyernie a DVSC-nek. Mivel ekkor kettővel vezettek a dánok, úgy tűnt, csodára van szükség a továbbjutáshoz. Az ukrán kapus, Tetjana Vorozscova bravúrjai azonban megteremtették az alapot a lehetetlennnek tűnő terv megvalósításához, ám a kulcsmomentumokban újra csak butuska hibákat követtek el a debreceni lányok. Így csak egy cél maradt, a tisztességes búcsú. Ez végül öszszejött, hiszen 27–26-ra megnyerte a visszavágót a DVSCAquaticum, ám a jobb játékosokból álló Ikast megérdemelten jutott a négy közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik