Bravúrra készülő Újváros

D. T., S. J., SZ. GY.D. T., S. J., SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2007.03.08. 00:29
Címkék
A csütörtöki rangadón a feljövőben levő, a Szegedet is megverő Dunaferr szeretné meglepni Veszprémben a BLfiaskótól lehangolt MKB-t.

Kisebb belső vihart kavart az MKB-Veszprém elnökségében a német Kielben elszenvedett BL-vereség és a kiesés. Ebben a klubban ugyanis nem szoktak hozzá a kudarcokhoz, és egyegy, nemzetközi porondon megélt fiaskó tanulságainak levonása beletelik egy-két napba. A továbbiakban viszont mindenki a bajnoki és a Magyar Kupa-összecsapásokra koncentrál, s a sorban a Dunaferr elleni rangadó következik.

„Mostantól kezdve csak egy célunk lehet, hogy megvédjük bajnoki címünket, és visszaszerezzük a Szegedtől a Magyar Kupát – mondta Zdravko Zovko, a hazaiak horvát szakvezetője, akinek sorsa még mindig nem dőlt el, ugyanis nem tudni, marad-e Veszprémben. – Az újvárosi együttes remekül összerakott csapat, ennek ékes bizonyítéka volt, amikor legutóbb hazai pályán nagyon megverte a Pick-Szegedet. A fokozatosan nemzetközi klasszissá érő fiatalok és a rutinos kézilabdázók kiváló együttest alkotnak, akik ellen már senki sem mehet biztosra. Természetesen itthon mégis mi vagyunk az esélyesek, bár a térdműtét előtt álló Ivan Lapcsevics kiválásával mind a támadó-, mind a védekezőjátékunkban űr keletkezik. Visszatérhet azonban Iváncsik Gergő. Az arcműtétjéből felépülő irányító, Zsarko Sesum azért nem lehet tagja a csapatunknak, mert ez elhalasztott mérkőzés, s az eredeti időpontjában még nem volt az MKB kézilabdázója.”

A bravúrra készülő újvárosiak azt mondták, talán ki tudják használni, hogy a Veszprém hullámvölgyben lehet a Kielben elszenvedett súlyos vereség után. Imre Vilmos edző arról is beszélt, hogy játékosai szeretnének nyílt sisakos mérkőzést vívni csütörtökön.

„A szegediek ellen több kimagasló egyéni teljesítmény is akadt csapatunkban, ám utána a debreceni Magyar Kupa-találkozón jóval gyengébben szerepeltünk – mondta Imre Vilmos. – Elsősorban teljesítményünk stabilizálását várom a veszprémi mérkőzésen. Elégedetlen voltam az átlövőteljesítménnyel, de remélem, ez javul, mert eldöntheti a rangadót. A felkészülésünket nehezítette a vállát fájlaló Kemény József hiánya. Császár Gábor bokája gyakorlás közben kifordult, és Rosta Miklós, valamint Törő Szabolcs is kénytelen volt edzéseket kihagyni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik