Roman Abramovicsot is várják

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.09.20. 00:25
Címkék
A nyár kellős közepén látott napvilágot, hogy 2007 január elején a második számú európai kupasorozat fináléjának zsinórban harmadik alkalommal adhat otthont Székesfehérvár.
Budai Krisztián marad a Volánban
Budai Krisztián marad a Volánban
Budai Krisztián marad a Volánban
Budai Krisztián marad a Volánban
Budai Krisztián marad a Volánban
Budai Krisztián marad a Volánban

Mint ismeretes, az Alba Volán-FeVitát öt pályázó közül választotta ki a nemzetközi szövetség – ezzel egyértelműen az előző két esztendő sikeres munkáját díjazta az IIHF vezérkara. Kedden sajtótájékoztató keretében szentesítette együttműködését az egyesület vezetése és a város polgármestere, Warvasovszky Tihamér. A Fehérvár Kontinentális Kupa Fináléhoz nem csak a nevét adja a város, hanem jelentős anyagi támogatást is nyújt a rendezéshez. A torna előreláthatólag 28-30 millió forintba kerül, s a rendezők megpróbálják nullszaldós mérleggel zárni.

„Rangos csapatok látogatnak Fehérvárra, hiszen a jégkorong Chelsea-jének is nevezett, a milliárdos Roman Abramovics tulajdonában levő orosz Avantgard Omszk és a finn Ilves Tampere is jégre lép” – mondta idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.

Külön meghívókat küldtek Abramovicsnak, s ismerve a fehérvári vezetők rátermettségét, könnyen meglehet, hogy az orosz mágnás tiszteletét teszi az eseményen. Örvendetes a hokirajongók számára, hogy közönségbarát jegyárakat próbálnak kialakítani, a leendő bérletesek előreláthatólag jelentős kedvezményeket kaphatnak.
A Volán kerete – annak ellenére, hogy a Borsodi Liga küzdelmei már elindultak –, még nem teljes. Budai Krisztián nagy valószínűséggel mégsem igazol Szlovákiába, az extraligás Liptovsky Mikulás vezetői két-három éles mérkőzésen ki szeretnék próbálni a válogatott kapust, ám fehérvári látogatásuk óta nem jelentkeztek, így Ocskay Gábor szerint Budai alighanem ebben a szezonban is a bajnokcsapat kapuját védi. Fodor Szabolcs és Simon Csaba újabb szerződést kötött a klubbal, míg a szakmai stáb javában keresi a két eltávozó védő, Sille Tamás és Vladimir Buril utódját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik