Ászok, királyok, dráma nélkül

JUTASI RÓBERTJUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2006.03.31. 02:13
Címkék
A bajnoki elődöntő első mérkőzésén kemény nyitásokkal kezdett mindkét csapat. Egy ideig együtt meneteltek és a rontásokban is arányosan osztoztak a felek.

Az első technikai szünet után Németh Szabolcs bombáival a Kométa jutott előnyhöz, amelyet aztán a vendégek a rontásaikkal behozhatatlanra növeltek, 19:17 után Maksa Zoltánék erejéből már csak egy pontra futotta. A második szettben Dávid Zoltán harmadik ásznyitása és a hazaiak egyre növekvő pontelőnye miatt zúgott a vastaps. A házigazda szinte szétlőtte az ellenfél térfelét, a kecskemétieken Gyurkó Sándor edző időkérése sem segített, sőt Németh Szabolcs a jó játékával tíz pontra növelte a hazai előnyt. Az utolsó játékrészben Dávid Zoltán ismét két ásszal nyitott, amitől a vendégek lelkesedése még inkább alábbhagyott. A hajrában főleg Mózer Zoltán ütötte a pontokat, a somogyiak nagy kedvvel és magabiztosan játszva, fölényesen nyerték meg a találkozót, és közben Mészáros Péter vezetőedző lehetőséget adhatott a cserejátékosoknak is.

Mestermérleg
Mészáros Péter:
– Nagyon fontos volt az első mérkőzés megnyerése, ennek megfelelően nálunk mindenki nagyon motiváltan játszott, és maradéktalanul betartotta azt, amit megbeszéltünk. Egyre inkább összeáll a csapatunk, s ehhez csak gratulálni tudok játékosaimnak.
Gyurkó Sándor: – Ebben a bajnokságban ilyen nyitásokkal még nem találkoztunk, ezen a mérkőzésen ellenfelünk harminchárom pontot szerzett nyitásból, illetve a mi fogadási hibáinkból. Ezúttal egyszerűen nem tudtunk felnőni a kívánt színvonalhoz, de a párharc még nem ért véget...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik