Szása első nagy dobása(i)

BOTÁR LÁSZLÓ, MIHÁLYI ANDRÁSBOTÁR LÁSZLÓ, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.01.20. 01:29
Címkék
"Szása!" – kiabálta előbb a csapat, aztán a közönség a Schio elleni meccs után Sopronban. Olekszandra Gorbunova fantasztikus egyéni teljesítményének szólt az elismerés, aki győzelemre vezette az Euroleasinget az olasz bajnokkal szemben az alapszakasz záró fordulójában. A lefújást követően rögtön nekiálltak értékelni a pályán történteket a statisztikusok: mint kiderült, Gorbunova 29 pontja mellé 16 lepattanót is begyűjtött. Ezenkívül mind a négy büntető- és mind a három triplakísérletét siker koronázta, a duplákat pedig 67 százalékos pontossággal (8/12) termelte, ami szintén fenomenális produkció. Főleg egy olyan ifjú kosarashölgytől, aki még mindig csak életének 20. évében jár.– Az első dobása egy mindenkit, különösen az olasz kosár alatt dolgozó operatőrt lehengerlő betörés végén jutott a vendégek gyűrűjébe. Mennyire befolyásolta játékát, hogy sikerült az első próbálkozása?
– Ez mindig nagyon fontos és megnyugtató – mondta az ukrán bedobó, akit nemrég a kontinens második legjobb fiatal játékosának választottak meg az európai szövetség (FIBA Europe) weboldalán. – Amúgy az operatőrrel később még egyszer összefutottam, de utána szerencsére arrébb ment a palánk alól.

– A pályára lépő csapatok játékosállományát összehasonlítva szinte csodaszámba ment a győzelmük…
– Most jó néhány játékos előtt megnyílt a lehetőség arra, hogy megmutassa, lehet rá számítani. Előttem is. A bizonyítási vágy szerencsére egységes csapatjátékkal párosult, a szurkolók pedig rengeteget segítettek, a közönség szinte a hatodik emberünk volt.

– Saját játékával mennyire elégedett?
– Mint már mondtam, én is éreztem, hogy itt a lehetőség. Megpróbáltam élni vele. Remélem, a jövőben a korábbinál több szerepet kapok akkor is, amikor teljes kerettel tudunk felállni. De igazán nem is az én játékom volt a fontos, hanem az, hogy ez a fiatal társaság ennyire képes volt együtt, egymásért harcolni.
Végül pedig néhány utózönge: dicséret illeti a zöld-sárgákat azért, mert nem mentek bele az össznépi taktikázásba az utolsó fordulóban, nem játszottak vereségre, pedig akkor elkerülték volna a rájátszásban a rettegett Jekatyerinburgot. Azt viszont nem kerülhetik el, hogy új center után nézzenek. Török Zoltán ügyvezető ugyanis bejelentette, immár bizonyos, hogy a krónikus sérüléssel bajlódó Lucie Blahuskovára ebben az idényben nem számíthat többé Natália Hejková edzőnő.

A 10. FORDULÓ EREDMÉNYEI, A-CSOPORT
USK Praha (cseh) - MiZo-Pécs 64–66
Dexia Namur (belga) - USO Mondeville (francia) 74–68
Ros Casares Valencia (spanyol) - VBM-SGAU Szamara (orosz) 58–59

A 10. FORDULÓ EREDMÉNYEI, B-CSOPORT
MKB-Euroleasing Sopron - Famila Schio (olasz) 78–63
UMMC Jekatyerinburg (orosz) - Lotos Gdynia (lengyel) 92–75
Bourges Basket (francia) - Gambrinus Sika Brno (cseh) 73–67

A 10. FORDULÓ EREDMÉNYEI, C-CSOPORT
KCERO ICP Kosice (szlovák) - Phard Napoli (olasz) 67–81
Wisla Can-Pack Kraków (lengyel) - Dinamo Moszkva (orosz) 65–72
US Valenciennes Olympic (francia) - Lietuvos Telekomas (litván) 68–61
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik