Az első nap után toronymagasan vezet a két Citroën

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.08.26. 17:49
Címkék
Sébastien Loeb vezet a versenyben, óriási meglepetésre második az ebben az évben rosszul teljesítő Duval, több mint egyperces hátránnyal harmadik a kétszeres világbajnok Grönholm, őt további egy perccel lemaradva követi Solberg a negyedik helyen. Kresta jól teljesített, az első nap után hatodik a Ford pilótája. Ígéretesen kezdett, de végül viszaesett a verseny előtt fogadkozó Sarrazin - címszavakban így foglalhatnánk össze a Német-rali első napjának eseményeit.
A megnyitón még esett, de ma már kellemes raliidő volt
A megnyitón még esett, de ma már kellemes raliidő volt
A megnyitón még esett, de ma már kellemes raliidő volt
A megnyitón még esett, de ma már kellemes raliidő volt
A megnyitón még esett, de ma már kellemes raliidő volt
A megnyitón még esett, de ma már kellemes raliidő volt

A két Citroën már a Német rali szabadedzésén is jól kezdett. Meglepetésre Francois Duval volt a leggyorsabb, és Loeb bár kilencedik lett, csak pár másodperces hátránnyal végzett a shakedown-on csapattársához képest.

A helyzet akkor sem változott, amikor a dolgok élesre fordultak: az első szakaszt a tavalyi világbajnok nyerte, megelőzve Duvalt, aki a második helyen ért célba. Mellette az élbolyban két másik meglepetésember is helyet szerzett magának - a Forddal induló Roman Kresta negyedik lett, míg a Subaru ex-Formula-1-es versenyzője, Stephane Sarrazin a hatodik helyen végzett.

A második szakaszon minden úgy folytatódott, ahogyan az első gyorsaságin abbamaradt. A két Citroën-pilóta továbbra is az élen, őket követi Marcus Grönholm, aki mindent megtett, hogy tartsa az iramot, de ekkorra már félperces hátrányt szedett össze.

Duval a harmadik szakaszon olyan jól autózott, hogy összetettben is sikerült átvennie a vezetést. Vele ellentétben nem ment mindenkinek ilyen jól ez a 21 kilométer: Markko Märtin falnak ütközött, aminek következtében több mint egy percet vesztett, míg Sarrazin kénytelen volt szembenézni kézifékének elvesztésével, így jelentősen lassabb lett az éles kanyarokban.

Az eddigiek után további három gyorsasági várta ma a pilótákat, amelyeken jelentős változás már nem történt, kivéve az élen álló versenyző személyét. A hatból öt szakaszt megnyerő Sébastien Loeb ugyanis visszavette az ebben az évben eddig csak bukdácsoló Duvaltól az első helyet.

Míg a két Xsara WRC-s pilóta magabiztosan vezet a többiek előtt, addig a további pontszerző pozíciókért nagy csata folyik. A dobogó harmadik helyét az első nap után a Peugeot 307 WRC-vel versenyző Marcus Grönholm foglalja el. Minimális hátránnyal követi őt a norvég Petter Solberg, az ötödik, illetve a hatodik helyen pedig a két Fordos, Gardemeister és Kresta áll.

Holnap hét szakasz, míg vasárnap ismét hat várja a Német-rali résztvevőit. Az időjárásra egyelőre nem lehet panasz, a tavalyi égszakadás helyett eddig enyhén vizes aszfalt fogadta a versenyzőket. A legtöbb problémát a pilóták elmondása szerint egyébként a trükkös kanyarok okozzák - sokszor kell ugyanis kéziféket használni, vagy éppen levágni a fordulókat, így pedig lemenni az útról.
Német-rali: állás az első napot követően, hat szakasz után - élcsoport
1.Sébastien Loeb (francia, Citroën Xsara WRC) 1:09:54,0 óra
2.Francois Duval (belga, Citroën Xsara WRC) + 11,7 másodperc
3.Marcus Grönholm (finn, Peugeot 307 WRC) + 1:11,5 perc
4.Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 2:25,1 perc
5.Toni Gardemeister (finn, Ford Focus WRC) + 2:31, 0 perc
6.Roman Kresta (cseh, Ford Focus WRC) +2:37,2 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik