Loeb bizakodó, de elővigyázatos a Német-rali előtt

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.08.22. 11:32
Címkék
Sébastien Loeb, a Citroën világbajnok pilótája megnyerte az elmúlt három németországi futamot, és idén is erre készül. Azonban saját bevallása szerint óvatos lesz, mert az augusztus 26. és 28. között megrendezésre kerülő Német-rali egy rendkívül nehéz verseny. Loeb mellett a Subaru ex-Formula-1-es pilótája is fogadkozik, Stephane Sarrazin ugyanis - tavalyi jó eredménye után - ezúttal kiugró sikert szeretne elérni az aszfaltos viadalon.
A Citroën csapat 2004-es világbajnoka, Sébastien Loeb bízik abban, hogy zsinórban negyedszer nyerheti majd meg a Német-ralit, amelyen annak 2002-es debütálása óta mindig az élen végzett. A francia versenyző idei, hatfutamos győzelmi sorozata a legutóbbi, Finn-ralin megszakadt, miután a svéd Marcus Grönholm legyőzte őt.

• Sébastien Loeb (Citroën Xsara WRC): "Természetesen szeretnék nyerni a futamon, de a hozzáállásomon ez nem változtat, ami a versenyt illeti. Azt mondják én vagyok a favorit, de inkább óvatos leszek. Egyik németországi győzelmem sem volt könnyű. Minden évben nagy harcot vívtam a többiekkel, sőt, még a kiszámíthatatlan időjárással is. Tavaly a Bosenberg-szakasz olyan esős volt, hogy csupán arra tudtam figyelni, nehogy leessek az útról és darabokra törjem az autómat. Minden pillanatban a kiesést kockáztattam, mikor a kormányt elfordítottam. Azt hiszem, ezek voltak a legnehezebb körülmények, amelyek közt valaha versenyeztem. Bizakodó vagyok, de ugyanakkor óvatos is!"

Szavazás

Ki lesz a 2005-ös rali-vb győztese?

Stephane Sarrazin, aki már szerencsét próbált a Formula 1-ben is, később a ralizást választotta. Tavalyi sikerei okán felfigyelt rá a Subaru, 2005-ben pedig már gyári Imprezát vezethet. A francia pilóta eddig kevés lehetőséget kapott, azonban a nagy aszfaltos futamok most következnek majd, ezeken pedig tavaly már megmutatta, hogy mit is tud ezen a borításon. Sarrazin sikert szeretne elérni az idei Német-ralin, jó eredményt, pontokat szerezni a csapatnak, de legalábbis túlszárnyalni tavalyi kilencedik helyét a Trier-környéki versenyen.



• Stephane Sarrazin (Subaru Impreza WRC): "Érdekes lesz számomra ez a Német-rali, mert ez az első verseny, amelyen már másodjára indulok. Élveztem az előző itteni futamot, az időeredményeim is jók voltak, így különösen kíváncsi vagyok, hogy ebben az évben mire leszek itt képes. Június végén és a napokban teszteltem az Impreza aszfaltra optimalizált beállításait, és jónak tűnnek. Természetesen a rali első napjáig nem tudhatjuk, hogy milyen gyorsak vagyunk, de bízom a jó eredményben, igyekszem majd a legjobb formámat nyújtani. Még van mit tanulnom az autóról, de az idei Német-ralin szeretnék pontokat szerezni a Subarunak - ez a célom a versenyen."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik