Érmeket remélnek a nők

B. L., S. T.B. L., S. T.
Vágólapra másolva!
2005.06.04. 00:21
Címkék
Ma délután amolyan ráhangoló, bemelegítő versenyekkel kezdődik Sopronban a darts Európa-bajnokság. A kontinensviadalon 15 országból csaknem 1000 versenyző indul, közülük sokan a nyílt versenyeken.
Vasárnap Európa-kupa csapatversenyre kerül sor, amelyen nem a nemzeti válogatottak, hanem a klubok versengenek. A jövő héten aztán beindul az igazi nagyüzem, az Európa-bajnoki aranyakért, érmekért, helyezésekért. A magyar esélyekkel kapcsolatban válogatottunk szakvezetője, Kocsis Károly elmondta: női nemzeti csapatunknak minden vágya, hogy visszahódítsa a korábban már nem kevesebb mint négy alkalommal megszerzett EDU Eb-elsőséget. A címvédő horvátok mellett ebben talán leginkább a csehek és a szlovákok akadályozhatják meg női csapatunk tagjait, akik természetesen egyéniben és párosban is szeretnének dobogóra kerülni. A férfiaknál kiegyensúlyozott a mezőny, a nemzeti együttes szakvezetője szerint nyolc ország válogatottja pályázik csaknem azonos eséllyel az érmekre.A PROGRAM
Június 4., szombat: bemelegítő egyéni verseny. Június 5., vasárnap: EDU Európa-kupa, csapatverseny, 501 dupla kiszálló (A-kategória), mesterkiszálló (B-kategória), sima kiszálló (C-kategória), női kategória. Június 6., hétfő: nyílt versenyek. Június 7., kedd: Európa-bajnokság: férfi páros és női páros (501 dupla kiszálló). Június 8., szerda: Európa-bajnokság: férfi egyéni és női egyéni (cricket). Június 9., csütörtök: Európa-bajnokság: férficsapat és női csapat (501 dupla kiszálló). Június 10., péntek: nyílt versenyek. Június 11., szombat: Európa-bajnokság: férfi és női egyéni (501 dupla kiszálló)

AZ EDDIGI MAGYAR EB-ARANYAK (EDU)
2003, Tarragona (Spanyolország)
Bódi Orsolya (egyéni, 501-es dupla kiszálló)
Bódi Orsolya (egyéni, krikett)
női csapat (Bódi, Kautzky, Kondákor, Mayerné, Urgyán)
2002, St. Johann (Ausztria)
férficsapat (Balogh, Fábián, Meszes, Sárai, Székely, Vincze)
2001, Porec (Horvátország)
Rácz Marene (egyéni)
női csapat (Kautzky, Fekete, Molnár, Bánhidy, Urgyán)
2000, Riccione (Olaszország)
Rácz Marene (egyéni)
női csapat (Cserpes, Rácz, Bánhidy, Kautzky, Kondákor, Kaszap)
1999, Brno (Csehország)
női csapat (Cserpes, Kiss, Dobos, Rácz)
1998, Lloret de Mar (Spanyolország)
Kiss Viktória (egyéni)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik