Kiszenvedték a továbbjutást a lányok!

SZABADOS GÁBOR (Athén), K. Z.SZABADOS GÁBOR (Athén), K. Z.
Vágólapra másolva!
2004.08.20. 17:43
Címkék
Primász Ági kapufája után a döntetlenért támadtak a kanadaiak, de megúsztuk gól nélkül, így mi jutottunk tovább csoportharmadikként. Vasárnap már a négy közé jutás lesz a tét.
Leegyszerűsödött a képlet a magyar női vízilabda-válogatott számára a kanadai csapat elleni, sorsdöntő meccs előtt, miután az amerikai együttes előzőleg 8-4-re legyőzte az oroszt, és csoportelsőként egyenes úton bemasírozott az elődöntőbe. Mindez azt is jelentette a mieink számára, hogy a - bármilyen különbségű - győzelem Kanada ellen egyet jelent a továbbjutással.
Hát, nem úgy kezdődött, hogy győzelem lesz a vége, hiszen a tengerentúliak 2-0-ra elhúztak, és a negyedet 2-1-es hátrányban zárta Faragó Tamás szövetségi kapitány csapata.
A második játékrész elején Valkay Erzsébet egy remek góllal a bal szélről egyenlített, majd Faragó időt kért. Volt miről beszélni…
Ezután Valkay Ágnes lőtt messziről, a felső lécen csattant a labda, nemsokára ugyanő megcsinálta még egyszer ugyanezt. A negyed utolsó percében előnyből a csapatkapitány, Stieber Mercédesz kezéről talált utat a labda a hálóba a védők között - 0-2-ről 3-2-re fordított a csapat! Dewar a második negyed végét jelző dudaszó pillanatában még egyenlíthetett volna, távoli ejtését Sós a kapufára tolta. Sikított is a magyar tábor, amelyre ezúttal sem lehetett panasz.

A harmadik negyed elején Tiba ellen fújtak kontrát centerben. Persze, ugyanez megtörtént az előző játékrész vége felé is, de legalább most már vezettünk, a kanadai mester, Patrick Oaten is időt ért.

Magyar öröm... (fotó: Reuters)
Magyar öröm... (fotó: Reuters)
Magyar öröm... (fotó: Reuters)
"Védekezz, védekezz!" - szólt a magyar tábor, eredményesen: Sós Ildikó remekült védett egy távoli lövést, a kipattanót pedig felszedtük. Az ellentámadásból Primász Ágnes lőtt emberhátrányban a kapuba - két gól az előny! Rögtön ezután buta gólt kaptunk - már majdnem lejárt a kanadaiak támadóideje, amikor a kaputól messze lőv Salat előtt teljesen kinyílt a fal, s a bal felsőbe suhintott. Sós perce jött: előbb leszedte Dow ejtését, remekeül indított egy lefordulást, az akció végén Stieber talált be (újra két gól!), majd ismét nagyott védett a következő kanadai akciónál. Kezdtük uralni a mérkőzést, de ez még nagyon távolról sem jelentette azt, hogy meg lehetett volna nyugodni. A tengerentúliak támadásainál mindig liftezett a gyomrunk, Sósnak viszont biztosan nem, mert nagyokat védett, s jól is jött ki a kapuból, ha kellett. A negyed utolsó pillanataiban egy kettős emberhátrányt is kivédekeztünk - 5-3-mal fordultunk az utlsó hét percre.

... kanadai bánat (fotó: Reuters)
... kanadai bánat (fotó: Reuters)
... kanadai bánat (fotó: Reuters)
Dionne 5-4-re felhozta a juharleveseket, így várható volt, hogy meglehetősen izgalmas végjáték előtt áll a csapat. Így is történt, de több gólt már egyik félnek sem sikerült dobnia. Jó fél perc erejéig azért mindenkiben "megállt az ütő", mert Primász Ágnes kapufája után a kanadaiak 52 másodperccel a vége előtt az egyenlítésért indíthattak támadást, de idegességükben az attakot elkapkodták, s ezzel a magyar válogatott megnyerte a mérkőzést (5-4).
A mieinkre nem akármilyen erőpróba vár, hiszen az olaszokkal játszanak majd a négy közé jutásért.


Szavazás

Elégedett női pólósaink olimpiai 6. helyével?

---- N ---- F
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik