Rangadót nyert a Volán

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.12.02. 22:24
Címkék
Alba Volán FeVita–HK Acroni Jesenice (szlovén) 4–1 (2–0, 0–0, 2–1)
Székesfehérvár, 800 néző. V: Árkovics, Stadler, Sós
ALBA VOLÁN: BUDAI – SILLE 1, Tőkési (1), PALKOVICS 2, Rajz, Ocskay (1), Ondrejcik, Kangyal, FEDOR (1), Rusznyák (1), Srnka, Svasznek, Szuna, Csibi, Fodor (1), GRÖSCHL 1, Kovács Cs., Majoross, Simon. Edző: Braniszlav Sajban
JESENICE: GLAVIC – Vukcevic, Sotlar, Pretnar, Varl, Por, KRANJC 1, Vidmar, Mlinarec, Klimar, Tislar, Perlikar, Razinger, Zrnic, Balderman, Zbontar, Remar, Burnik, Hafner, Manfreda. Edző: Roman Pristov
Kiállítások: 4 perc, ill. 14 perc

Palkovics Krisztián ezúttal is eredményes volt, kétszer is betalált Glavic hálójába (Fotó: Meggyesi Bálint)
Palkovics Krisztián ezúttal is eredményes volt, kétszer is betalált Glavic hálójába (Fotó: Meggyesi Bálint)
Palkovics Krisztián ezúttal is eredményes volt, kétszer is betalált Glavic hálójába (Fotó: Meggyesi Bálint)
Nagy lendülettel, rangadóhoz méltó iramban kezdtek a csapatok. A hetedik percben Ocskay egy lecsorgó korongot élesen, centiméterekkel lőtt el az üresen álló sarok mellett. Folyamatos hazai rohamok után a 10. percben az emberhátrányban lévő fehérváriak formás támadás után szerezték meg a vezetést: Rusznyák jobb oldalról kapu elé belőtt átadását Sille kapásból vágta a jobb alsó sarokba. Nem telt el egy perc, amikor Palkovics saját térfelén megszerezte a korongot, egyedül iramodott meg, senki nem tudta megállítani, és három méterről emelt Glavic ketrecébe. A középső játékrészben a hazai együttes kissé visszavett az általa diktált tempóból, a szlovénok bátrabban támadtak, Budainak többször kellett bravúrral mentenie. A 30. percben bal oldali támadás után Tislar lőtt a hálóba, a játékvezetők azonban nem adták meg a találatot mert a vendégeknél hat mezőnyjátékos tartózkodott a jégen. A harmadik harmad elején Razinger jókora ütést mért Csibi arcára, a csatár fogsora bánta a találkozást, úgy kellett letámogatni a jégről. Az eset után a 48. percben kapu előtti kavarodást követően ismét Palkovics mattolta a szlovén kapust. A gólt gól követte: két perc múlva, Fodor lövését még hárítani tudta Glavic, de a kipattanót Gröschl közvetlen közelről már belőtte. A szlovénok nem adták fel, nem kis meglepetésre Kranjc a félpályánál néhány lépés után lövésre szánta el magát, és a korong a meglepett Budai mellett a bal sarokban kötött ki. Ezzel a győzelmükkel a fehérváriak visszavágtak a második fordulóban elszenvedett vereségért, és helyet cseréltek az Acronival a tabellán.

Mestermérleg
Branislav Sajban:
– Az első és a harmadik harmadban jól játszottak a fiúk, a középsőben nem sikerültek a befejezések, de szerencsére meg tudtuk tartani vezetésünket, amit később jó teljesítményt nyújtva növelni tudtunk.
Roman Pristov: – Nem tudtunk kellően felpörögni, a Volán megérdemelte a győzelmet, jól védekeztek, mi pedig kevés igazi helyzetet tudtunk kialakítani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik