Birkózás: Verhetetlen utódállambeliek

VAS ANDRÁSVAS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.07.20. 22:42
Címkék
Mint azt várni lehetett, a szovjet utódállambeliek elképesztő fölényét hozta a szabadfogású Oleg Nanijev-emlékverseny Vlagyikavkazban.
A rendezők nemhiába "dobtak be” ötvenezer dollárt a legjobbaknak, sejteni lehetett, nem sok zöldhasú hagyja el az egykori birodalom határait. Persze Gulyás István, a magyar válogatott szakágvezetője azért titkon reménykedett, ötfős társulatából a három, vasárnapra is állva maradt versenyzője közül valaki meglepetést szerez, ám a délelőtti program során kiderült, a házigazdák abszolút biztosra mentek, azaz a vendégszeretet a negyeddöntők során eltűnt a repertoárból.Ennek látta kárát Ritter Árpád. A csepeliek kétszeres kontinensbajnokát ugyanis cseppet sem zavarta, hogy valós súlya felett, azaz a 84 kilósok között szerepelt, csoportdöntőjében – összekapaszkodás után – tusolta a kazah Bajduasevet, és bemasírozott a nyolc közé, ahol az orosz Kocsijev várt rá. Akit Ritter annak rendje és módja szerint meg is vert, ám a bírák visszavettek tőle egy pontot, így az elődöntő helyett jöhetett a kapaszkodás, amelyből Kocsijev előbb egyenlített, majd végül a győzelmet is megszerezte, míg a csepelinek meg kellett elégednie az ötödik hellyel.Ugyaneddig jutott a nehézsúlyban Aubéli Ottó is. A tavalyi teheráni vb ötödikje a kazah Mutalimovval szemben vérzett el a negyeddöntőben szintén a ráadásban, így ő is kimaradt a pénzosztásból. Egy lépcsővel korábban, a nyolc közé jutásért botlott Szabó Gergő: a váciak 66 kilósa tusvereséget szenvedett Ardatov ellen, miután magára pörgette az oroszt. A történtek ellenére Gulyás István elégedett volt tanítványai produkciójával, akik a következő két hétben tovább szokhatják az orosz iskolát, hiszen a hónap végéig együtt edzenek eddigi ellenfeleikkel.Szabadfogású Oleg Nanijev-emlékverseny, Vlagyikavkaz

A magyarok eredményei. Csoportmérkőzések, harmadik forduló.

A magyarok eredményei. Csoportmérkőzések, harmadik forduló.
84 kg: Ritter Árpád–Bajduasev (kazah) 3:0-nál Ritter tussal győzött. 96 kg: Farkas Zoltán–Priev (orosz) 6:0.

Nyolcaddöntő. 66 kg: Ardatov (orosz)–Szabó Gergő 2:0-nál Ardatov tussal győzött.

Negyeddöntő. 84 kg: Kocsijev (orosz)–Ritter Árpád 3:2. 120 kg: Mutalimov (kazah)–Aubéli Ottó 3:1.

Végeredmény. 55 kg: 1. Manszurov (üzbég), 2. Dondupov (orosz), 3. Gocsesvili (grúz). 60 kg: 1. Pogoszjan (grúz), 2. Dudajev (orosz), 3. Miszirov (orosz). 66 kg: 1. Kirilov (orosz), 2. Szilajev (orosz), 3. Tusisvili (grúz). 74 kg: 1. Kcojev (orosz), 2. Lalijev (kazah), 3. Zagurov (orosz). 84 kg: 1. Gacalov (orosz), 2. Kocsijev (orosz), 3. Kruglijev (kazah), … 5. Ritter Árpád (magyar). 96 kg: 1. Gogcselidze (grúz), 2. Ibragimov (üzbég), 3. Gazuzov (orosz). 120 kg: 1. Tajmazov (üzbég), 2. Modebadze (grúz), 3. Mutalimov (kazah), … 5. Aubéli Ottó (magyar)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik